شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » آخرین پست فیس‌بوکی حسین انوری پیش از مرگ

خبر درگذشت وی در شب عید فطر فضای مجازی را غم‌آلود کرد و کاربران شبکه‌های اجتماعی با انتشار پست‌های گوناگونی یاد وی را گرامی داشتند.

انوری که روز گذشته با انتشار پیامی در صفحه فیس‌بوک خود عید فطر را تبریک گفته بود، نمی‌دانست که آخرین لحظات عمر را خود را سپری می‌کند و این آخرین پست فیس‌بوکی وی می‌باشد.

متن کامل پست فیس‌بوکی رهبر حزب حرکت اسلامی افغانستان به شرح ذیل است:

رمضان، ماه رحمت و مغفرت و ماه ضیافت الهی است، اکنون در میعادگاه فطر به پایان رسید و جان‌های بیقرار را پس از یک ماه تهجد و پرهیزگاری سرشار از عطر دل‌انگیز ایمان نمود.

عید فطر زمان شکفتن گل‌های ایمان در دل و جان انسان است. تحفه خداوند به مؤمنانی است که با سلاح روزه به غبار روبی خانه دل پرداخته و به جای آن اخلاص و ایمان را جایگزین و گلبوته‌های صبر و مبارزه با نفس در جانها شکفته میشود.

عید سعید فطر و طلوع ماه شوال را به مسلمانان، به ویژه مردم شریف افغانستان تبریک گفته و از پیشگاه قادر لایزال مسئلت دارم که ما و جمیع مسلمین را از آمرزیده ‌شدگان این ماه پر برکت قرار دهد.

امسال مردم ما درحالی به استقبال عید سعید فطر می‌روند که افغانستان هنوز هم درآتش جنگ و اختلاف می‌سوزد و روزنه‌های واقعی بطرف برقراری صلح و ایجاد فضای امنیت و آسایش درکشور گشوده نشده است.

ملت مسلمان ما بخاطر نجات از وضعیت کنونی و تامین صلح در افغانستان باید راه حل مناسبی را جستجو کند و این مسئله مستلزم تفکر جمعی، اتحاد سراسری تامین همبستگی میباشد که ملت ما با نیروی متحدانه، جنگ را مهار و صلح را برقرار کنند.

اینک با استفاده از این فرصت نکات ذیل را قابل یادآوری می‌کنم:

۱٫ بدون تردید تأمین صلح و ثبات افغانستان نیازمند همکاری و هماهنگی کشورهای منطقه بوده و آنان باید در این راستا نقش مؤثری ایفا نمایند.

۲٫ مردم افغانستان خواستار صلح و ترقی هستند، دولت و طالبان و دیگر مخالفین حکومت باید روی مکانیزم معقول و منطقی تصمیم بگیرند، ما در روند مصالحه با طالبان و سایر مخالفان حکومت در افغانستان زمانی به موفقیت دست خواهیم یافت که روش معقول برای برقراری صلح دایمی و مشارکت نمایندگان واقعی مردم افغانستان در میز مذاکره شامل باشند و این جانب که سالهای جهاد و پس از آن در خدمت مجاهدین و ملت خویش بودم، تنها راه بیرون رفت از این معضل را پناه بردن در شعاع دستورات اسلام عزیز می‌دانم.

از طرف‌های درگیر می‌خواهم که با غرور اسلامی و ملی‌تان برنامه صلح را بپذیرید که این اقدام شما عامل توانمند شدن دولت و ایجاد صلح و صفا در کشور و امنیت سرتاسری خواهد شد.

۳٫ جامعه اسلامی ما بیش از ۳ دهه مورد دستخوش حوادث ناگوار سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی قرار داشته و دارد که عاملین اصلی این رویدادها بی اعتمادی میان مردم و دولت ها بوده است.

متاسفانه در حکومت وحدت ملی نیز از سیاست چندگانه و نحوه‌ کارکرد حکومت و دولت‌داری، تجربه‌ تلخی داشتیم و امیدوارم حکومت فعلی در قبال عملکرد گذشته خویش در مقاطع مختلف تجدید نظر و در محوریت قانون اساسی، تامین عدالت اجتماعی، تحقق توسعه متوازن، حقوق شهروندی و ترویج شایسته سالاری تغییرات اساسی آورده و از تمامی اقوام و ملیت‌های تابع به دور از هرگونه نگرش های منفی، نمایندگی کند که خلاف آن، مغایر با دستورات دین مقدس اسلام و قانون اساسی کشور خواهد بود.

۴٫ با تأسف اختلافات و کشمکش بین ملت‌های مسلمان در برخی کشورهای اسلامی به نقطه اوج خود رسیده و این معرکه روزانه جان صدها تن مسلمان روزه دار را گرفته، امیدوارم کشورهای اسلامی هوشیار باشند و همبستگیشان را در برابر توطئه دشمنان اسلام حفظ کنند، همبستگی و هم‌پذیری، باعث پیشرفت و بالندگی جامعه شده و زمینه تحکیم عدالت اجتماعی را به میان خواهد آورد.

از پیشگاه خداوند تبارک و تعالی استدعا می‌کنم تا همبستگی، عزت و آزادی امت اسلامی را به نتایج منطقی آن رسانیده مسلمانان صالح را به سرنوشت امت اسلامی حاکم سازد.

۵٫ در شرایط کنونی که دشمنان اسلام تلاش دارند تا به بهانه‌های مختلف، اختلاف و نفاق را بین امت اسلامی ایجاد، مردم و حکومت نیز در عدم تصمیم واحد از سوی علمای شیعه و سنی به تبعیت برخی کشورهای اسلامی باعث اختلاف شوند.

در چنین شرایط و زمانی می‌طلبد که بین علمای پیروان مذاهب جعفری و حنفی(مخصوصا شورای علمای سرتاسری و شورای اخوت اسلامی) روئیت هلال ماه‌های رمضان و شوال که طی سال‌های اخیر اذهان مؤمنان را نسبت به استهلال حساس ساخته، با ایجاد کمیسیون مشترک استهلال ماه‌های قمری، بخاطر تقویت اخوت و همبستگی بیشتر میان جامعه اسلامی، مخصوصا در مقوله رؤیت هلال شاهد ایجاد کمیسیون مشترک جهت رصد هلال با امکانات مجهز و پیشرفته و حمایت دولت و شعاع قانون اساسی باشیم.

شایسته است، فقها و عالمان دینی مذاهب اسلامی با هم‌فکری و هم‌اندیشی، روزنه‌های انشقاق و تفرقه در بین مسلمین را بسته و جلوه‌های وحدت، همدلی و هم‌گرایی را در عرصه‌های مختلف به منصه ظهور برسانند که رسالت و مسئولیت علمای دینی در قبال جامعه یکپارچه و متحد سنگین و مردم مسلمان افغانستان نیز نیاز مبرم به چنین برنامه‌ای دارند و به امید صلح، دوستی و حاکمیت اسلام عزیز در افغانستان و جهان.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان