ریاستجمهوری افغانستان، در واکنش به گزارشها مبنی بر سفر احتمالی عمرانخان، نخستوزیر پاکستان به افغانستان میگوید که تاکنون سفر عمرانخان به کابل نهایی نشده است.
صبح امروز (دوشنبه، ۷اسد)، یک رسانۀ پاکستان – د نشن – گزارش داد که قرار است عمرانخان بهزودی به افغانستان سفر کند و دربارۀ گفتوگوهای صلح با مقامهای حکومت افغانستان گفتوگو نماید.
صدیق صدیقی، سخنگوی رییسجمهور افغانستان اما میگوید که هنوز زود است تا گفته شود که سفر احتمالی عمرانخان به کابل بر گفت وگوهای صلح اثرگذار خواهد بود یانه؟
آقای صدیقی در این باره اظهار داشت: «هنوز جزئیاتی وجود ندارد که چه زمانی اینها [عمرانخان] به افغانستان سفر میکنند و آجندای سفرشان چه است؛ هنوز قبل از وقت است. هنوز تاریخی برای سفر آنها تعیین نشده.»
این در حالی است که عمرانخان، هفتۀ پیش به واشنگتن رفته بود و دربارۀ صلح افغانستان با دونالد ترمپ، رییسجمهور امریکا گفتوگو کرده است.
در همین حال، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان میگوید که رییسجمهور غنی برخی ملاحظات در گفتوگو با طالبان داشت اما اکنون این ملاحظات از سوی پاکستان ازبین رفتهاند.
قریشی میافزاید که حلقهیی در منطقه مخالف صلح در افغانستان است و بهزودی این حلقه را افشا خواهد ساخت: «عمرانخان همواره گفتهاست که اگر ما خواسته باشیم ثبات دایمی در افغانستان برقرار شود، باید یک راه حل سیاسی را جستجو نماییم.»
از سویی دیگر، برخی از منابع آگاه از گفت وگوهای صلح، میگویند که قرار است گفت وگوها میان نمایندهگان طالبان و یک هیئت پانزده نفری بهشمول نمایندهگان حکومت تا کمتر از دوهفته آینده در ناروی برگزار شود.
به گفتۀ این منابع، هفت تن به نمایندهگی از رییسجمهور غنی و رییساجراییه و هفت تن دیگر به نمایندهگی از جامعۀ مدنی، احزاب و جریانهای سیاسی و زنان عضو این هیئت باشند.
فیض محمد زلاند، آگاه امور سیاسی گفت: «گفتوگوها وارد مرحله دیگر میشوند که گفتوگوهای بینالافغانی استند. این گفتوگوها، شامل دو بخش میشوند؛ بخش نخست، دیالوگ است که در آن روی چگونگی آغاز مذاکرات بحث میشود. در مرحلۀ دیالوگ، نُه نفر از طالبان و هفت نفر از رییسجمهور و عبدالله و هفت نفر هم نمایندهگان سیاسی و فعالان مدنی و زنان خواهند بود.»
با این همه، برخی از منابع دیگر از گفتوگوهای صلح، میگویند تا زمانیکه یک توافق میان امریکا و طالبان نهایی نشود، گفت وگوهای میان افغانان در ناروی برگزار نخواهند شد – چیزی که پیش از این طالبان نیز بر آن تأکید کرده بودند.
- کد خبر 9377
- پرینت