شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » افغانستان برای مقابله با پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم هیچ اقدام عملی انجام نداده است

مسوولان اداره ملی محیط زیست کشور، پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم را در افغانستان زیانبار خوانده می‌گویند که حکومت تاکنون اقدام‌های عملی در مقابله با چالش‌های ناشی تغییر اقلیم روی دست نداشته است.
همزمان با فرا رسیدن روز جهانی تغییر اقلیم، مسوولان اداره ملی محیط زیست افغانستان از فقدان آمادگی‌ها در کشور برای مقابله با پیامدهای ناشی از این معضل ابراز نگرانی می‌کنند.

عزت الله صدیقی معین مسلکی اداره ملی محیط زیست، امروز پنجشنبه (۳ عقرب) طی مراسمی در پیوند به هفته جهانی تغییر اقلیم در کابل، افغانستان را یکی از قربانیان پیامدهای زیانبار تغییر اقلیم خواند.

آقای صدیقی گفت که پیامدهای مخرب ناشی از تغییر اقلیم که خشکسالی، کاهش آب‌های سطحی و زیر زمینی و افزایش سیلاب‌ها را شامل می‌شود از چند سال به این سو در کشور ظاهر شده و شهروندان به ویژه باشندگان نواحی شمال و شمال غربی را به شدت متضرر کرده است.

به گفته وی درسال جاری سیلاب‌های زیادی در ولایت‌های شمالی و شمال غربی سرازیر شد، خشکسالی زراعت للمی را در این ولایات به کلی از بین برد و تلفات هزاران راس مواشی را در این ولایت رقم زد که همه اینها نشانه‌های آسیب پذیر شدن افغانستان از معضل جهانی تغییر اقلیم محسوب می‌شود.

وی، اما جوان بودن اداره ملی محیط زیست، کمبود ظرفیت تخنیکی و علمی در این اداره و نبود آمار و ارقام درسکتورهای مختلف مربوط به محیط زیست را از عواملی دانست که علی‌الرغم روشن شدن پیامدهای مخرب تغییر اقلیم در کشور سبب گردیده که برای مقابله با این چالش‌ها اقدام‌های عملی انجام نشود.

بر بنیاد اظهارات وی، چهار دهه جنگ، تجهیزات و ارقام اندکی که احیانا در بخش محیط زیست وجود داشت را به کلی از بین برده و امروزه ظرفیت اداره ملی محیط زیست در سطح بسیار پایین قرار دارد.

معاون اداره ملی محیط زیست تدوین قوانین در بخش محیط زیست را تنها اقدامی خواند که حکومت در جریان دو سال گذشته آن را عملی کرده است.

در همین حال احمد بهزاد غیاثی رئیس اداره تنظیف شهر کابل، مدیریت ناسالم زباله‌های شهری را یکی از عوامل آلودگی محیط زیست در کشور خواند.

آقای غیاثی گفت که هم اکنون هیچ مرکز معیاری تخلیه زباله‌های شهری در افغانستان موجود نیست و این مسئله موجب گردیده که زباله‌های شهری به درستی مدیریت نشده و یکی زمینه‌های آلودگی محیط زیست را فراهم کند.

او بیان داشت که شهرداری کابل براساس برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت خود که از یک سال به این سو کار اجرایی این برنامه‌ها آغاز شده در نظر دارد تا در ابتدا آمار و ارقام واضح در ارتباط به زباله‌های شهری جمع آوری کرده و سپس برنامه مدیریت سالم زباله‌های شهری را روی دست گرفته و اجرایی کند.

رئیس تنظیف شهر کابل نیز نبود آمار و ارقام در بخش‌های محیط زیستی به ویژه زباله‌های شهری را عاملی خوانده که در مدیریت ناسالم زباله‌های شهری تاکنون نقش داشته و باعث آلودگی شده است.

عبدالجلیل سروش-

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان