مقام های وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور اعلام کردند که در گفتگو با متخصصان بین المللی در آلمان برای بازسازی پیکره ۳۸ متری بودای بامیان توافق صورت گرفته است .
این دو پیکره تاریخی در سال ۲۰۰۱ به دست گروه طالبان تخریب شدند
عبدالاحد عباسی، رییس اداره حفظ و احیای شهرهای باستانی و بناهای تاریخی این وزارت گفته که این توافق در کنفرانسی که روزهای یازدهم تا سیزدهم قوس در مونیخ آلمان برگزار شد، صورت گرفت.
آقای عباسی افزود که در این کنفرانس علاوه بر نمایندگان دولت افغانستان، متخصصانی از کشورهای آلمان، جاپان، ایتالیا، کوریای جنوبی و همچنین سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) حضور داشتند.
هم چنان او افزود که در این همایش بین المللی تصمیم گرفته شد که پیکره ۳۸ متره بودای بامیان بازسازی شود، اما تصمیم گیری در مورد چگونگی بازسازی آن به همایش بینالمللی که قرار است در ماه اکتوبر سال آینده میلادی در جاپان برگزار شود، سپرده شد.
به گفته آقای عباسی طرحهایی که درباره آن بحث شد، شامل بازسازی فیزیکی این پیکره با مواد موجود آن، نقاشی برجسته و چند طرح کم هزینه دیگر بود .
آقای عباسی به بی بی سی گفته بازسازی فیزیکی این پیکره نیاز به هزینه هنگفتی دارد که تا حالا درباره آن صحبت مفصل صورت نگرفته، اما اگر در همایش بینالمللی چگونگی بازسازی آن مورد توافق قرار گرفت، هزینه آن نیز هم مورد بحث قرار خواهد گرفت.
این توافق در حالی صورت گرفته که پیش از این نیز رایزنیهای طولانی بین مقامهای دولت افغانستان و متخصصان کشورهای مختلف درباره بازسازی این پیکره و پیکره ۵۵ متری بامیان بود اما به نتیجه قطعی نرسیده بودند .
این دو پیکره تاریخی در سال ۲۰۰۱ به دست گروه طالبان تخریب شدند.
حالا با توافقی که در کنفرانس مونیخ حاصل شده، به نظر می رسد که اجماع گسترده بینالمللی برای بازسازی یکی از دو پیکره بزرگ بامیان در مراحل نهایی خود قرار گرفته است.
این دو پیکره و چند بنای تاریخی دیگر در بامیان در فهرست میراثهای فرهنگی یونسکو درج شده و به گفته آقای عباسی، همه آنها به نحوی در معرض خطر قرار دارند.
او افزود که دولت افغانستان می کوشد بازسازی همه این محلات در دستور کار دولت و مراجع بینالمللی قرار گیرد تا در وضعیت بهتری قرار گیرد.
- کد خبر 3195
- پرینت