شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » بیانیه پایانی سی امین کنفرانس وحدت اسلامی

سی‎امین کنفرانس بین‎المللی وحدت اسلامی با صدور بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.

متن بیانیه به این شرح است؛

بحول وقوه الهي سي‫امين كنفرانس بين‫المللي وحدت اسلامي در ايام ميلاد پر بركت پيامبر عظیم الشأن اسلام و در تاريخ ۱۷ – ۱۵ ربيع الأول ۱۴۳۸ برابر با ۱۷ – ۱۵ دسامبر ۲۰۱۶ با شعار «وحدت و ضرورت مقابله با جريان های تكفيري” با مشاركت بيش از ۲۵۰ شخصيت از ۵۴ كشور جهان در تهران برگزار گرديد كنفرانس فعاليت خود را با سخنان حجت اسلام والمسلمين داكتر حسن روحاني، رياست محترم جمهوري اسلامي آغاز و با سخنان دبيركل مجمع جهاني تقريب بين مذاهب اسلامي و سخنان هيئت‫هاي شركت كننده ادامه يافت اين دوره از كنفرانس شاهد برگزاري جلسات و فعاليت‫هايي با عناوين زير بود:

۱ – نشست شوراي عالي مجمع جهاني تقريب بين مذاهب اسلامي كه با حضور اعضاي ايراني و خارجي برگزار گرديد و چالش‫هاي فراروي مسلمانان در عصر حاضر مورد بحث و بررسي قرارگرفت. حاضران به بررسي دستاوردهاي مجمع در سال گذشته پرداخته و خواستار اجراي طرحهايي ضروري گرديدند كه در جهت برطرف‫كردن شكافها و سامان دادن به امور در جهان اسلام بود.

۲- نشست كميسيون مساعي حميده كه با مشاركت شخصيت‫هاي برجسته و كارا در جوامع اسلامي براي حل اختلافات و بررسي كانونهاي فتنه در جهان اسلام و ايجاد صلح در ميان برادران متنازع برگزار گرديد.

۳- نشست كميسيون علماي مقاومت كه با مشاركت گروهي از علماي معتقد به لزوم حفظ روح مقاومت در ميان فرزندان امت اسلامي و علمايي كه بر اين اعتقادند كه زندگي در مقاومت نهفته بوده و بقاء وماندگاري امت اسلامي و تداوم روند فرهنگي آن منوط به مقاومت در مقابل عوامل ويرانگر، نابود كننده و ذلت آور مي‫باشد، برگزار گرديد. شركت كنندگان در اين كميسيون به بررسي اتهامات و تلاشها جهت خدشه‫دار كردن چهره آن پرداخته و بر اين امر تاكيد نمودند كه حمله عليه مقاومت بدليل پيروزي‫هاي چشمگير آن بر عوامل و عناصر مخالف است.

۴- دهمين نشست شوراي عالي بيداري اسلامي كه به بررسي چالشهاي ناشي از مهار و تلاشها جهت بي محتوا كردن، و خدشه‫دار نمودن و نفوذ عليه بيداري اسلامي و راههاي مقابله با آن پرداخت.
۵- فستيوال فيلم وحدت اسلامي و معرفي برندگان و توليدكنندگان .

۶- نشست مجمع عمومي كه محوري‫ترين نشست و جلسه اين دوره بود و طبق قانون مجمع عمومي كار خود را در چهار كميسيون چالشها، رسانه‫ها، اقليتها و زنان ساماندهي نمود و نتايج حاصله از نشستهاي كميسيونهاي مزبور در اختيار كميته تدوين كنفرانس قرارگرفت تا در بيانيه پاياني درج گردد.

۷ – وحدت اسلامي ضرورتي براي رويارويي با جريانات تكفيري عنوان اصلي اين دوره از كنفرانس بود كه موضوعاتي از قبيل انديشه تكفيري، نتائج انديشه تكفيري بر وحدت مسلمانان، خطرات انديشه تكفيري بر آرمان فلسطين و موانع ناشي از انديشه‫هاي تكفيري بر سرراه تحقق اهداف امت اسلامي در ايجاد «تمدن نوين اسلامي» مورد بحث و بررسي قرارگرفت.

شركت كنندگان در اين كنفرانس افتخار داشتند كه با مقام معظم رهبري حضرت آيت الله سيد علي خامنه ‫اي ديدار نموده و به سخنان ارزشمند و ارشادات معظم ايشان گوش فرادهند.

در پايان شركت كنندگان به مصوبات زير دست يافته و توصيه هايي را بشرح زير ارائه نمودند:

۱ – لزوم افزايش تلاش علما و متفكران و همكاري آنان براي ارائه چهره درخشان از اسلام و مفاهيم انسان دوستانه آن كه از فهم عميق و درك صحيح واصيل از قرآن و سنت.

۲- لزوم تشكيل مراكز مطالعات رواني، اجتماعي و فكري انحرافات اعتقادي تكفيريها و بيماريهاي رواني و عقده‫هاي اجتماعي آنان جهت دست‫يابي به نتايج عملي براي حل اين پديده‫ خطرناك و خشكاندن عوامل بروز و ظهور آن.

۳- تاكيد بر اهميت پيگيري فعاليت رسانه‫هاي ارتباط جمعي ترويج كننده افكار تكفيري ، بيان منابع مالي آنان و اهتمام ورزيدن به پاسخ‫گويي به شبهه‫هايي طرح شده از سوي آنان .

۴- شركت كنندگان ضمن محكوم كردن فتاواي تكفيري علماي درباري، علماء، متفكران و مراكز اسلامي را دعوت نمودند تا با صدور فتوي، دروغين بودي فتاواي صادره از سوي روحانيون درباري، حاميان آنان و ارتباط تاريخي و مالي آنان با شجره ملعونه را در جهان اسلام افشا نمايند.

۵- شركت كنندگان ضمن بررسي اقدامات جريانات تكفيري و تاثير آن در متلاشي نمودن وحدت صفوف مسلمين، دشمن طلبي عليه ساير مذاهب و ايجاد حقد و كينه و كشتار و خونريزي تاكيد نمودند كه انديشه تكفيري بزرگترين خطر بيش روي وحدت ميان مسلمانان بوده لذا مي‫بايست تمامي كساني كه به تقريب بين مذاهب و به وحدت گروههاي امت اسلام اعتقاد دارند، رويارويي و مقابله با تكفيريها را در سرلوحه اهتمامات خود قرار دهند.

۶- شركت كنندگان ضمن بررسي توطئه استعمارگران و طاغوتها در جهان اسلام براي به ذلت كشاندن و ايجاد تفرقه در ميان صفوف مسلمانان به بيان ارتباط تنگاتنك دشمنان بين المللي ومنطقه‫اي امت اسلامي و جريانات تكفيري پرداخته و امت اسلامي را به بيداري و هوشياري و بصيرت در مقابل اين طرح استعماري جديد فراخواندند.

۷- شركت كنندگان ضمن محكوم كردن شعارهاي تكفيريها مبني بر دفاع از يك مذهب خاص و دشمني با مذهبي ديگر تاكيد نمودند كه تروريسم تكفيري ديني نداشته لذا علماي و روحانيون كليه مذاهب را به محكوم كردن تلاش‫هاي تروريستهاي تكفيري و اعلام برائت از آنان فراخواندند.

۸- شركت كنندگان در كنفرانس تاكيد نمودند كه جريان تروريسم تكفيري خطري بسيار بزرگ براي آرمان فلسطين بشمار رفته كه موجب به فراموش سپردن و به حاشيه راندن آن و ترغيب نمودن دشمن صهيونيستي براي افزايش سركوب ملت فلسطين مي‫گردد لذا در راستاي مقابله با موج تروريسم تكفيري، امت اسلامي مي‫بايست اهتمام بيشتري را به آرمان فلسطين و توجه بيشتري را به گروههاي فلسطيني مبذول داشته و راه را بر هرگونه توطئه جديدي عليه مسئله اصلي و سرنوشت‫ساز جهان اسلامي ببندند.

۹- از آنجا كه يكي از اهداف طراحان ايجاد جريانهاي مقاومت اسلامي و مقاومت ملي براي آرمان فلسطين مي‫باشد، برامت اسلامي است كه به بيان تفاوت‫هاي فراوان ميان تلاش براي دفاع از خاك، ناموس و ارزشهاي انساني و اقدامات اين جريانات وحشي براي هدف قراردادن افراد بي‫گناه و سوزاندن تر و خشك و نابودي انسانها و نسلها و تعدي به افراد بي‫گناه و ارائه چهره‫اي زشت از اسلام و مسلمانان ، بپردازند.

۱۰- شركت كنندگان در كنفرانس با بيان اينكه جريانات تروريستي تكفيري حاصل عقب ماندگي فرهنگي جهان اسلام است كه ناشي از سقوط مسلمانان در مقابل تهاجم استعمار مي‫باشد بر لزوم از سرگيري روند فرهنگ و تمدن نوين اسلامي بعنوان بهترين راه نابودي اينگونه پديده‫هاي انحرافي تاكيد نمودند.

۱۱- شركت كنندگان با اشاره به سخنان ارزشمند امام خامنه ای در نشست سال گذشته وحدت اسلامي مبني بر ايجاد تمدن نوين اسلامي، آن را تاكيدي از سوي معظم له بر ارتباط وحدت امت اسلامي با تمدن نوين اسلامي دانسته و خواستار اهتمام بيشتر به مسئله فرهنگ و تمدن آينده امت اسلامي شدند.

۱۲- در شرايط بحراني و تلخ كنوني كه از سوي جريانهاي تكفيري ايجاد شده بر علماء امت اسلامي است كه با افزايش تلاش خود در جهت نشاط هر چه بيشتر جنبش حيات بخش اسلام كوشيده و امت اسلام را براي دستيابي به هدف متعالي خود و تحقق وحدت محدوده تمدني اسلام و از سوگيري تمدني آن ترغيب نمايند.

۱۳- شركت كنندگان در كنفرانس پيشنهاد دادند تا با تشكيل سازماني تحت عنوان «سازمان جهاني فرهنگ و تمدن نوين اسلامي» آن را مسئول ترويج افكار فرهنگي آينده امت اسلامي بدانند. لذا از صاحبان فكر و انديشه ناب فرهنگي و از ساير فرزندان امت اسلامي مي‫خواهد تا پس از تشكيل سازمان مربوطه با آن همكاري نمايند.

۱۴- شركت كنندگان در اجلاس اتهامات وارده شده به جمهوري اسلامي ايران مبني بر تحريك فرقه‫اي را محكوم نموده و تاكيد كردند كه خط مشي‫هاي اتخاذ شده از سوي اين كشور قابل تقدير بوده و اينكه ايران صرف نظر از گرايشهاي فرقه‫اي و ديني در كنار مظلومين و مستضعفين قرارداشته است و مواضع اين كشور در قبال ملت مظلوم فلسطين و مسلمانان بوسني و هرزگويين و موارد بسياري عبور كرده گواه اين مطلب است كه مواضع جمهوري اسلامي ايران برخاسته از منطق رسالت كه همانا قرارگرفتن در كنار مظلومين مي‫باشد.

۱۵- شركت كنندگان اجلاس خواستار افشاي تاريخ قديم ومعاصر امت اسلامي اعم از طرحهاي تحرفي، پويا و يگانه پرستي بمنظور روشن شدن اهتمام تمدن ساز مسلمانان شده و حذف شبهات ايجاد شده در اسلام و مسلمين كه با تحريك گروههاي تكفيري صورت مي‫گيرد را خواستار شدند.

۱۶- شركت كنندگان در اجلاس تعرض جهان اسلام و تقسيم فرقه‫اي و قومي منطقه‫اي را محكوم نموده و از افراد مخلص وصادق امت اسلامي مي‫خواهند تا نسبت به وحدت تمدن ساز تاكيد نمايند. واينكه اين امت در فرهنگ خود، آداب و رسوم، آرمانها، آرزوها و دردهاي خود، امت واحده‫اي است و فقط در اين صورت است كه مي‫تواند خود را به پيامبر خاتم (عليه افضل الصلاه والسلام) منسوب نمايد. در غير اين صورت در تقبيح چيزي شبيه پيامبر نيست.

۱۷- شركت كنندگان در اجلاس بر لزوم رسوا نمودن شيعه انگليسي و بوقهاي آنان و اهل تسنن امريكايي و بوقهاي آنان تاكيد كرده و لزوم آگاهي و بصيرت در برابر رسانه‫هاي آنان را مورد تاكيد قرار دادند.

۱۸- شركت كنندگان در اجلاس پيروزيهاي مقاومت ملت عراق و ملت سوريه عليه تروريسم و تبريك گفته و با اميد به خداوند و فداكاريها اين دو ملت وحمايت امت اسلامي در پاكسازي كامل دو كشور (عراق و سوريه) از تروريسم تاكيد مي‫نمايند.

۱۹- شركت كنندگان در اجلاس كشتار روزانه ملت يمن و نابودي انسانها و نسل‫ها را محكوم نموده و از محافل بين المللي مي‫خواهند تا فوراً براي نجات ملت مقاوم وصبور يمن و تجاوزي كه با آن روبرو هستند، دخالت نمايند.

۲۰- شركت كنندگان در اجلاس نسبت به تجاوز صورت گرفته عليه حقوق شهروندان بحريني و اقدامات خشونت بار در حق بي‫گناهان اين كشور، ابراز و انزجار و تأسف نموده و پاسخ مثبت به خواسته‫هاي ملت بحرين و حقوق مشروع وقانوني آنها را خواستار شدند.

۲۱- اين اجلاس از وزارتخانه آموزش و پرورش جهان اسلام مي‫خواهد تا موضوع وحدت مسلمانان و تقريب ميان مذاهب آنها را بعنوان يك واحد درسي در كتابهاي آموزشي قرار داده و از آنها مي‫خواهد تا اجلاسهايي و موسساتي را بمنظور تقريب در سراسر جهان بمنظور گسترش فرهنگ تقريب ايجاد نمايند.

۲۲- شركت كنندگان در اجلاس اقدامات تروريستي گروهاي تكفيري عليه اقليتهاي غير مسلمان در جهان اسلامي ما را محكوم نموده تاكيد مي‫كنند كه مسلمانان همواره هم زيستي همراه با صلح و آشتي با غير مسلمانان و پيروان ساير اديان در تمامي كشورها اسلامي داشته‫اند و اينكه غير مسلمانان نقش آشكاري در جنبش تمدن اسلامي داشته‫اند.

۲۳- شركت كنندگان در اجلاس اقدامات سركوب‫گرانه عليه اقليات مسلمان در برخي كشورهاي غربي و اعمال تهديد و ترساندن آنها را محكوم كردن و از دولتهاي اين كشورها مي‫خواهند تا نسبت به شعارهاي خود در احترام به آزادي و كرامت انسان در خصوص شهروندان مسلمان، متعهد باشند.

۲۴- شركت كنندگان در اجلاس تعرض مسلمان به قتل و آوارگي در برخي كشورها و سركوب مسلمانان در ميانمار را بشدت محكوم نموده و سكوت محافل بين‫المللي در قبال آنچه بر سر مسلمانان در آنجا مي‫آيد را محكوم مي‫نمايند.

۲۵- شركت كنندگان در اجلاس خواستار احترام به آزادي زنان در استفاده از پوشش اسلامي و حفظ عزت و كرامت آنان شده و هرگونه تجاوز به اين آزاديها را محكوم مي‫كنند. همچنين تاكيد مي‫كنند كه شريعت اسلامي حفظ و حراست از زنان و شخصيت انساني و عزت آنها را و فعال كردن نقش اسلامي آنها در ساختن نسلها و جامعه عزيز وبزرگوار، مورد تاكيد قرار داده است.

۲۶- شركت كنندگان در اجلاس تاكيد كردند كه بر همه ما واجب است تا در پايان سومين دهه از اجلاس وحدت اسلامي از مقام شامخ پيشگامان تقريب كه به رحمت الهي رفته‫اند و تلاشهاي بي‫شائبه‫اي در زمينه تقريب داشته‫اند، تمجيد شده و بدون ذكر نسب از آنها يادي شود مثل شيخ عبدالمجيد سليم و شيخ محمود شلتوت و سيد حسين بروجردي و شيخ حسين كاشف الغطاء و شيخ محمد تقي قمي و سيد روح الله موسوي خميني و سيد محمد باقر حكيم و سيد محمد حسين فضل الله و شيخ محمود كفتارو و شيخ مهدي آصفي و سيد مرتضي عسكري رحمت الله كه بهترين پاداشهاي الهي را براي آنان خواستاريم.

۲۷ – شركت كنندگان در كنفرانس، با تشكر و تقدير از تلاشهاي جمهوري اسلامي ايران براي تحقق وحدت امت اسلامي و تقريب بين مذاهب اسلامي، امام راحل روح الله الموسوي الخميني را بيش از حركت تقريب و احياء در جهان معاصر دانسته و با تمجيد از مقام شامخ وي از مواضع پيشتازانه خلف صالح او امام خامنه‫اي ، رهبر انقلاب اسلامي را در جهت خنثي سازي فتنه‫هاي تفرقه‫برانگيز و دعوت عملي و زباني براي وحدت ، عزت و كرامت امت اسلامي و بازگرداندن نقش آن در صحنه بشريت تجليل نمودند.

«سُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ، وَسَلَامٌ عَلَى الْمُرْسَلِينَ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ.»

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان