شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » بیش از ۲۰۰ هزار کودک معلول از آموزش باز مانده‌اند

کمیسیون حقوق بشر می‌گوید که از میان ۳٫۷ میلیون کودک بازمانده از حق آموزش در کشور بیش از ۲۰۰ هزار نفر آن را کودکان معلول تشکیل می‌دهند.

مسوولان کمیسیون حقوق بشر امروز چهارشنبه (۲ اسد) در نشستی در کابل بیان داشتند که حدود یک میلیون نفر دارای معلولیت شدید در کشور زندگی می‌کنند که شمار زیادی از این معلولان را نیز کودکان تشکیل می‌دهند.

به گفته محمدعلی محبتی مسوول کمیته دادخواهی اشخاص دارای معلولیت کمیسیون حقوق بشر، براساس پیشبینی این کمیته از میان ۳٫۷ میلیون کودک کشور که از حق آموزش باز مانده‌اند حدود ۲۲۰ هزار آن را کودکان معلول تشکیل می‌دهند.

آقای محبتی، دلیل عدم دسترسی کودکان معلول به آموزش را کمبود نصاب تعلیمی ویژه معلولان، استادان متخصص، غیر قابل دسترس بودن ساختمان مکاتب و نبود دیگر امکانات آموزشی لازم برای آنان عنوان کرد.

مسوول کمیته دادخواهی اشخاص دارای معلولیت، از سویی هم حکومت را به بی توجهی به حقوق کودکان معلول متهم کرده علاوه کرد که حکومت در برابر کودکان معلول با تبعیض برخورد می‌کند و اراده سیاسی ای برای حمایت از آنان ندارد.

به گفته او، نبود آمار دقیق از شمار کودکان معلول در کشور نیز از جمله عواملی است که وزارت‌های مختلف را در ارایه خدمات و رسیدگی به حقوق کودکان معلول با چالش روبرو کرده است.

آقای محبتی افزود که حکومت باید هرچه زودتر کودکان معلول را سروی و شناسایی کند و برای تحقق حقوق شهروندی مساویانه آنان گام های عملی بردارد.

در همین حال، اسدالله محقق جهانی معین نصاب تعلیمی وزارت معارف با بیان اینکه این وزارت آمار دقیقی از شمار کودکان معلول و میزان عدم دسترسی آنان به تعلیم در دست ندارد علاوه کرد که این وزارت تلاش می‌کند که زمینه دسترسی این کودکان را به آموزش فراهم نماید.

بر بنیاد گفته های او، در حال حاضر ۱۰ میلیون دانش آموز در بیش از ۱۷٫۵ هزار مکتب کشور در حال آموزش می‌باشند که شمار استادان آن نیز به بیش از ۲۰۰ هزار نفر می‌رسد.

آقای جهانی، میزان کودکان بازمانده از آموزش را ۳٫۷ میلیون کودک عنوان کرد و نیز گفت که بیشتر از ۱ هزار مکتب نیز بدلیل ناامنی ها مسدود می‌باشد.

وی افزود که براساس برنامه‌هایی که وزارت معارف روی دست دارد قرار است تا پنج سال آینده زمینه دسترسی تمام کودکان کشور به حق آموزش فراهم گردد.

معین وزارت معارف همچنان گفت که وزارت معارف مصمم است تا با همکاری جامعه جهانی، وزارتخانه‌ها، ارگان‌های امنیتی و متنفذان قومی از نهایت تلاش خود برای تحقق این هدف استفاده نماید.

حمید پارسا-

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان