بنظر میرسد، نزدیکی بین مذاهب اسلامی بشدت ذهن تکفیریهای وهابی و حامیان آمریکایی و صهیونیستی آنها را بخود مشغول کرده است.
همان طرفها و متحدانی که طرح جنگی را بنا نهادند تا روحانیون و علمایی را هدف گیرند که تصمیم گرفتند یار و یاور اسلام باشند و در این بین علما و روحانیون اهل سنت که حمایت و پیشتیبانی خود از نزدیکی بین مذاهب اسلامی را اعلام کردند، هدف اولیه و اصلی تکفیریها و صهیونیستها هستند.
از زمانیکه جمهوری اسلامی ایران طی ماه گذشته میلادی میزبان کنفرانس وحدت اسلامی بود، علما و روحانیون اهل سنت عراق و دیگر کشورهای اسلامی با حملات تکفیریها و صهیونیستها مواجه هستند.
از آنجا که پیام کنفرانس وحدت اسلامی کاملا شفاف و رسا بود و اقدامات منطقهای تکفیریها و صهیونیستها را محکوم میکرد، لذا هدف گرفته شدن علما و روحانیون اهل سنت شرکت کننده در این کنفرانس از سوی این دو جریان نیز کاملا قابل فهم است.
هدفگیری علمای اهل سنت
شیخ «مهدی الصمیدعی»، مفتی اهل تسنن و جماعت عراق، از جمله شخصیتهایی بود که درپی بازگشت از کنفرانس تهران که طی برگزاری آن، حمایت کامل خود را از نزدیکی مذاهب اسلامی و مقابله با تمام طرحهای فتنهانگیزانه و تفرقهافکنانه در جهان اسلام اعلام کرده بود، در بغداد هدف ترور از سوی افراد ناشناس قرار میگیرد.
مفتی اهل تسنن و جماعت عراق که پس از این حمله ناکام تروریستی در یک کنفرانس خبری شرکت کرده بود، گفت: دست شیعیان عراق را میفشارم.
شیخ الصمیدعی با تاکید بر اینکه تنها دست یاری بسوی هموطنانش در عراق دراز خواهم کرد و دست خود را به آنها خواهد داد، افزود: هیچگاه از دیدار با آمریکاییها خوشوقت و خرسند نخواهم شد، چون آنها، همان عاملان جنایات «ابو غریب» بودند که قربانیان آن زنان و مردان عراق بودند.
وی خاطر نشان کرد: امروز ایران که با پیروزی انقلاب اسلامی به جمهوری اسلامی ایران تغییر نام داده، مایه افتخار و شرافت برای جامعه بشری در دنیاست و هیچگاه راضی نشده برخلاف نامی که برخود نهاده ظاهر شود.
مفتی اهل تسنن و جماعت عراق با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچگاه توجهی به اتهامزنیها و بدگوییهایی که از آن میشود نداشته، افزود: برخلاف عربستان سعودی که همچنان به روند خود در جنگافروزی و فتنهانگیزی ادامه میدهد.
شیخ الصمیدعی درباره سفرش به تهران گفت: برای من مایه مباهات و افتخار است که از کشوری شیعی بنام ایران دیدن میکنم و سفر به ایران برای او بسیار ارزشمندتر از کسانی است که بیشرمانه به سفرهای خود به اسرائیل و آمریکا مباهات میکنند.
وی تاکید کرد: مرکز فتوای عراق، تنها مرجع رسمی اهل سنت و جماعت عراق است که از تمام آحاد ملت عراق از هر طایفه و عشیره و مذهبی باشند، حمایت بعمل میآورد و در این راستا این نهاد اهل سنت مورد حمایت و تایید بیش از ۸۵ کشور عربی و اسلامی قرار گرفته و از سوی آنها به رسمیت شناخته شده است.
اتحاد فریضهای شرعی و ضرورتی انکارناپذیر
از سوی دیگر، شیخ «خالد الملا»، رئیس جمعیت علمای اهل تسنن عراق در گفتوگو با خبرنگار فارس در بغداد، تصریح کرد: برگزاری چنین کنفرانسها و همایشهایی با هدف نزدیکی بین مذاهب در ایران یا هر کشور دیگر مسلمانی فریضهای شرعی و ضرورتی انکار ناپذیر است.
رئیس جمعیت علمای اهل تسنن عراق افزود: واقعیتها تاکید میکند که جهان و امت اسلام در معرض توطئهها و حملاتی از سوی گروههای تکفیری مانند داعش و جبهه النصره قرار دارد که هدف آن ایجاد شکاف و اختلافات طایفهای و مذهبی است.
الملا افزود: سخنانی علیه برگزاری چنین کنفرانسها و سودمندی و تاثیرگذاری آنها به میان آمده و ما در پاسخ به گویندگان آنها، میگوییم که اکنون منطقه و جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری به برگزاری چنین کنفرانسهایی نیاز دارد که هدف در آن بالا بردن سطح آگاهیها و احترام به مذاهب دیگر است.
وی ادامه داد: این همان هدفی است که جمهوری اسلامی در تلاش جهت تحقق آن در برابر عاملان فتنهانگیزی و جنگافروزی در منطقه و جهان اسلام است که آمریکا و رژیم صهیونیستی را شامل میشوند.
رئیس جمعیت علمای اهل تسنن عراق بر این باور است که تقریب مذاهب از اهم واجبات و فرایض است که در برگزاری چنین کنفرانسها و همایشهایی نمود مییابد.
وی با بیان اینکه از برگزاری چنین و کنفرانسها و همایشهایی باید حمایت بعمل آید، تاکید کرد: هیچ منطقی نمیپذیرد که شما در برابر کنفرانسهایی که در اروپا با هدف توطئهچینی و دسیسهچینی علیه کشورهای منطقه برگزار میشود، دست بود، بلکه بحکم منطق باید برگزاری کنفرانسهایی مانند کنفرانس تهران ادامه یابد.
- کد خبر 3864
- پرینت