مقامها در اتاق بینالمللی تجارت افغانستان میگویند که با استفاده از مسیر بندر چابهار، هم بازرگانان و هم باغداران میتوانند فایده بیشتری به دست بیاورند.
اعتبارخان زدران، عضو اتاق بینالمللی تجارت کشور به آریانا نیوز گفته است: «ما میتوانیم از طریق بندر چابهار به کشور هندوستان صادرات خود را افزایش دهیم، هند بازار بسیار مناسب برای میوه خشک افغانستان است.»
جلالالدین سعید، رییس شورای مشترک بازرگانان افغان-آلمان نیز میگوید: «بندر چابهار میتواند برای صادرات و واردات بازرگانان افغان و حتی منطقه موجب یک تحول بزرگ اقتصادی شود و باید به زودترین فرصت فعال شود.»
با این وجود، مسوولان در وزارت ترانسپورت میگویند که به زودی دومین محموله تجارتی افغانستان نیز از طریق بندر چابهار به هند فرستاده میشود.
حسنی مبارک عزیزی، رییس تنظیم روابط خارجی وزارت ترانسپورت با بیان این خبر میگوید: «پس از فرستادن محمولۀ دوم بازرگانی از طریق بندر چابهار به هند، تمام مشکلات در این مسیر نیز حل خواهد شد و ما از این طریق با فصل میوۀ تازه میتوانیم به اندازه زیاد میوه را به هند صادر کنیم.»
این در حالی است که بر اساس معلومات بازرگانان افغانستان، تاکنون ۲۸۰ میلیون دالر در بندر چابهار سرمایهگذاری کردهاند و مشکلاتی مانند بانکداری، نبود سردخانهها و مرکز تخلیه نیز در حال حل شدن است.
همزمان با این خواست تاجران افغانستان، دومین محموله وارداتی به افغانستان از طریق بندر چابهار وارد این بندر شده است. این محموله شامل ۵۰۰ تن برنج میباشد که پس از محموله ۱۱۰ هزار تنی گندم هند در سال ۱۳۹۶، به مقصد افغانستان وارد بندر چابهار شده است.
اولین محموله صادراتی افغانستان به هند نیز به تاریخ ۵ حوت سال گذشته با حضور رییسجمهور از شهر زرنج، مرکز ولایت نیمروز به سمت بندر چابهار حرکت کرد که پس از ۲۴ ساعت به این بندر رسید. این محموله ۵۷۰ تنی شامل سنگ معدنی تالک و ماش بود.
- کد خبر 9131
- پرینت