داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت وحدت ملی کشور میگوید که پناهگاههای طالبان در پاکستان بزرگترین مانع فراروی صلح افغانستان میباشد.
داکتر عبدالله که برای اشتراک در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سویس به سر میبرد، در نشستی زیر نام “صلح و آشتی در جهان چند قطبی” اشتراک و سخنرانی کرد.
رییس اجرایی در این نشست درباره صلح و آشتی در افغانستان صحبت کرد.
داکتر عبدالله در صحبتهای خود موضعگیری حکومت افغانستان را درباره وضعیت سیاسی-امنیتی در افغانستان بیان داشت و تفاوتهای بنیادین میان تفکر طالبانی و نظام و حکومت در افغانستان را برشمرد. وی گفت که طالبان به مردمسالاری و ارزشهای دموکراتیک باور ندارند و اهداف خود را که به برقراری امارت از طریق بیعت و اطاعت مطلق از امیر استوار است، از طریق خشونت و دستیازیدن به اعمال دهشتافگنانه دنبال میکنند.
رییس اجرایی همچنان علاوه کرد که صلح خواست تمام شهروندان و حکومت افغانستان است و ما برای رسیدن به صلح به شرط حفظ دستاوردهای سالیان اخیر متعهد و پابندیم.
داکتر عبدالله در ادامه صحبتهای خود بر همکاری مشترک میان کشورهای منطقه و فرامنطقه برای دستیافتن به صلح تأکید کرد.
وی تأکید نمود که سیاستهای متناقض در عرصه صلح و آشتی از یکسو زمینه فعالیت گروههای دهشتافگن را فراهم مینماید و از سوی دیگر به دست یافتن به صلح کمک نمیکند.
او همچنان اذعان نمود توافق بینالمللییی که در قضیه افغانستان در سالهای ۲۰۰۱ میان بازیگران بینالمللی و منطقهای وجود داشت درز برداشته و اکنون برخی از کشورها سیاستهای متفاوتی را در منطقه دنبال میکنند.
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی در این زمینه به سیاستهای پاکستان، ایران، روسیه و ایالات متحده اشاره کرد.
داکتر عبدالله همچنان تاکید نمود که تقویت طالبان در افغانستان به ضرر روسیه، ایران و کشورهای آسیاسی میانه است اما به رغم این واقعیت برخی از کشورها به دلیل مخالف با سیاستهای ایالات متحده در زمینه طور دیگری رفتار میکنند.
وی، پناهگاههای طالبان در پاکستان را یکی از عمدهترین موانع دست یافتن به صلح خواند.
او در ارتباط به سیاستهای ایالات متحده امریکا گفت:” ما نیازمند سیاست منسجم، هدفمند و یکدست از سوی ایالات متحده در منطقه و در رابطه با طالبان هستیم.”
رییس اجرایی تاکید نمود که تغییر سیاست از اینکه اصلا با طالبان و تروریستها مذاکره نمیکنیم به اینکه مذاکره یگانه راه حل مشکل به شمار میرود به حل مشکل و دست یافتن به صلح کمک نمیکند.
– کابل
- کد خبر 8265
- پرینت