وزیر خارجۀ آلمان نیز گفت که گفتوگوها میان واشنگتن و طالبان در دوحه، نباید به سازشهای نادرستی بانجامد و پیشرفتها را در افغانستان به عقب بزنند.
صلاحالدین ربانی، سرپرست وزارت امور خارجه، تنها راه رسیدن را به صلح در گفتوگوهای مستقیم میان حکومت و طالبان میداند.
صلاحالدین ربانی، روز دوشنبه (۲۰حوت) در نشست خبریی با هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، در کابل داشت، تأکید کرد که هر برنامهیی در راستای صلح که در آن نقش حکومت و مردم افغانستان نادیده گرفته شود، مورد تأیید کابل نیست.
آقای ربانی افزود: «از تلاش تمام کشورهای منطقه و همکاران بینالمللی خود در راستای دستیابی مردم افغانستان به صلح سپاسگزاری مینماییم؛ اما تأکید میکنیم که هر برنامهییکه در آن نقش حکومت و مردم افغانستان نادیده گرفته شود، نه تنها مورد تأیید ما نیست؛ بلکه تجربه نشان داده که چنین برنامههایی نمیتواند صلح و ثبات دایمی را در افغانستان تأمین نماید.»
وزیر خارجۀ آلمان نیز در این نشست خبری، گفت که گفتوگوها میان واشنگتن و طالبان در دوحه، نباید به سازشهای نادرستی بانجامد و پیشرفتها را در افغانستان به عقب بزنند.
هایکو ماس، بر کمکهای درازمدت نظامی و غیرنظامی برلین با کابل تأکید ورزید: «من میدانم که شریکان امریکایی ما آگاه استند که روند صلح نباید به سازشهای نادرست بانجامد؛ زیرا نگرانیهای مردم افغانستان قابل درک استند. نباید حقوق بشر، آموزش و پرورش و دیگر ارزشهایی را که به دست آمدهاند، به عقب زد. فکر نمیکنم که این کار به صلح پایدار بانجامد و نتیجۀ خوبی داشته باشد. از همینرو، فکر میکنم که چنین اشتباهی در دوحه صورت نخواهد گرفت.»
وزیر امور خارجه آلمان از آمادهگی کشورش برای برگزاری نشست دیگری در بُن، در بارۀ افغانستان نیز سخن زد؛ اما این کار را به پیشرفتها در گفتوگوهای صلح و خواستها در این باره از آلمان، وابسته دانست.
آلمان که با افغانستان، پیشینه دوستی بیش از صد سال دارد، هم اکنون در حدود یک هزار و سه صد افسر و سرباز را در چارچوب ماموریت حمایت قاطع، در این کشور نگه داشته است و این نیروها، در شمال کشور، حضور دارند. افزون بر این، آلمان در نشست بروکسل وعده کرده است که تا سال دوهزار و بیست میلادی، سالانه چهارصد و سی میلیون یورو، به افغانستان کمک کند.
- کد خبر 8738
- پرینت