وی گفت: براساس هدایت واضح رئیس جمهور در قسمت تأمین امنیت غرب کابل، هفتۀ شهید و مراسم محرم، پیشرفت های خوبی در هماهنگی با نهادهای مردمی صورت گرفته است.
سپس شجاع حسین محسنی به نمایندگی از کمیسیون عالی هماهنگی امنیتی مراسم دینی و حبیبه سرابی به نمایندگی از سازمان اجتماعی همسو گفتند که نهادهای مردمی و کمیسیون عالی هماهنگی امنیتی مراسم دینی در کنار دولت به ویژه نیروهای امنیتی و دفاعی خویش برای تأمین امنیت مراسم های ملی و مذهبی همکار خواهند بود.
سخنرانان ضمن ارائه و پیشنهادات شان برای تقویت طرح های امنیتی در مساجد، تکایا، اماکن آموزشی، ورزشی و سایر بخش ها، تأکید کردند که همکاری مردم با نیروهای امنیتی می تواند امنیت و آرامش را تأمین کند.
آنها همچنین گفتند که حملات اخیر تروریستی نشان داد که دشمنان آرامش مردم ما با توطئه سازمانیافتهشان علیه مردم افغانستان، می خواهند امنیت سراسری را به خطر مواجه سازند و میان دولت و ملت فاصله ایجاد کنند.
در ادامه، رئیس جمهور مراتب تسلیت و همدردی خویش را به خانواده های شهدای رویدادهای تروریستی اخیر کابل و سراسر کشور ابراز داشته، افزود: غم مردم برچی، غم همه ملت افغانستان است و همه را متأثر ساخته است.
رئیس جمهور با استقبال از طرح امنیتی محرم و هفتۀ شهید گفت که باید این وضاحت وجود داشته باشد که افغانستان به یک توطئه و تهدید بلند امنیت ملی مواجه است و مسالۀ غرب کابل این امر را ثابت می سازد.
وی اضافه کرد که جنگ کنونی جنگ علیه مردم و قانون اساسی ما است.
رئیس جمهور افزود که اقدامات در این زمینه کافی نیست و هدایت داده ام که کابل به چهار زون امنیتی به شمول غرب کابل تقسیم گردد و اکنون مرکز هماهنگی امنیتی در غرب کابل فعال است و در آینده به مرکز اساسی امنیتی مبدل خواهد شد.
رئیس جمهور اشرف غنی بر ترتیب پلان تطبیقی امنیتی در چارچوب زون ها تأکید کرد و افزود که کمیته مشترک امنیتی و مردمی نظر به پیشنهاد مردم تشکیل گردد و میکانیزم نظارتی و گزارشدهی واضح به سطح سرقوماندانی اعلی ایجاد گردد.
وی خاطرنشان ساخت که عین تدابیر امنیتی که در ساحه سبز کابل درنظر گرفته شده است در غرب کابل نیز از مدل مذکور استفاده خواهد شد که این مورد نیاز به بحث های همه جانبه دارد. رئیس جمهور تأکید کرد که برای تأمین امنیت غرب کابل به عنوان تهدید بلند، اقدامات اساسی می شود.
وی نظر به پیشنهاد سخنرانان مبنی بر توزیع سلاح موقت در برخی مساجد و تکایا، به مسؤولین مربوطه هدایت داد تا راه های عملی این خواست را همه جانبه بررسی نمایند و نیز شیوه نظارتی از محافظین مساجد به منظور جلوگیری از اخلال امنیت، روی دست گرفته شود.
رئیس جمهور غنی گفت که بدون نقش شهروندان مسؤول، دولت پاسخگو بوده نمی تواند و محدودیت آن درک نمی شود. باید برای اراده رفع خطرات، شکی وجود نداشته نباشد و در صورتی که شهروندان، پیشقدم گردند همه توطئه های دشمن خنثی خواهد شد.
وی به مسؤولین مربوطه هدایت داد تا در هماهنگی با نهادهای مردمی، روی تقویت طرح امنیتی کار نمایند و به منظور انکشاف طرح، آن را به ریاست جمهوری بسپارند. رئیس جمهور از بزرگان و متنفذین غرب کابل خواست تا اولویت های مهم را با یک طبقه بندی واضح در طرح های شان درنظر گیرند و در نشست های بعدی ارائه نمایند.
شنبه ۱۷ سنبله ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۱
- کد خبر 7425
- پرینت