«حسین سلیمی» با بیان اینکه حجم صادرات ایران به افغانستان قابل قبول نیست، گفت: با توجه به زبان مشترک و ویژگیهای فرهنگی مشترک بین دو کشور حجم تجارت بین دو کشور میتواند بیشتر از مقدار فعلی باشد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه ارزش کالاهای صادراتی ایران به افغانستان سالانه بین ۱٫۵ تا ۲ میلیارد دلار است، گفت: به دلیل مرز مشترک و انتقال کالا از طریق مرزنشینان بخشی از کالاهای صادراتی به این کشور در آمار ثبت نمیشود.
وی با بیان اینکه افغانستان بخشی از کالاهای مورد نیاز خود را از ترکیه، چین، پاکستان، هندوستان، ترکمنستان و تاجیکستان وارد میکند، گفت: به دلیل مسائل امنیتی و جلوگیری از واردات کالای قاچاق و مواد مخدر به کشور سختگیریهایی برای واردات کالاهای افغانستان به کشور صورت میگیرد که آنها نیز در مواجهه با واردات کالاهای ایرانی به افغانستان مقابله به مثل میکنند.
سلیمی تصریح کرد: برای جلوگیری از ورود مواد مخدر و یا کالای قاچاق به کشور کامیونهای حمل بار آنها در مرز تخلیه و اجناس آن به کامیونهای ایرانی منتقل میشود که متقابلا آنها نیز با ما همین برخورد را دارند و این مسائل نمیتواند سطح تجارت را بالا ببرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان با اشاره به سرمایهگذاری مشترک بین دو کشور اظهار داشت: به دلیل ناامنی در افغانستان ایرانیها تمایل به سرمایهگذاری در این کشور ندارند، اما افغانها تمایل بیشتری به این کار از خود نشان دادهاند.
وی افزود: با وجود اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان در ایران، این اتاق در افغانستان هنوز تشکیل نشده و رایزنیهای ما برای تشکیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان در افغانستان هنوز به نتیجه نرسیده است.
سلیمی با بیان اینکه به دلیل تمایل حضور افغانها برای زندگی در ایران، ویزا برای ورود افغانها به ایران به سختی صادر میشود، گفت: در این مورد هم افغانها برای ورود ایرانیها به کشورشان به سختی ویزا صادر میکنند که با توجه به رایزنیهای انجام شده مقرر شد تا در صورت تأیید بازرگانان افغان صدور ویزا برای این افراد تسهیل یابد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان بیان داشت: در مقابل صادرات کالاهای مصرفی به افغانستان این کشور خشکبار و انار به ایران صادر میکند.
وی افزود: حجم کالاهای صادراتی افغانستان به ایران سالانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار است.
سلیمی بیان داشت: افغانستان فولاد و سیمان مورد نیاز خود را پاکستان وارد میکند در حالی که ما میتوانیم با صادرات فولاد، سیمان و میعانات گازی به این کشور صادرات را به ۳ تا ۴ میلیون دلار افزایش دهیم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان در مورد صادرات خدمات فنی و مهندس به افغانستان تصریح کرد: پیمانکاران ما به دلیل دست نیافتن به مطالبات خود در این بخش دیگر فعالیتی ندارند.
- کد خبر 2304
- پرینت