نصیراحمد فضلی، رئیس اداره محیط زیست هرات در یک نشست خبری گفت: بیشتر آلودگیهای هوا که در داخل شهر وجود دارد، با رفت و آمد میلی بسها، تونسها وفلان کوچها تولید میشوند.
روزانه صدها وسایل نقلیه از نوع یادشده، شهروندان هرات را در مسیرهای مختلف سوار میکنند و آنان را به مقصد میرسانند.
رئیس محیط زیست ضمن ابراز نگرانی از این موضوع، از اداره ترافیک خواست تا مانع رفت و آمد وسایل نقلیهای شوند که آلودگی فضای شهر را به دنبال دارند.
او به آلودگیهای به وجود آمده توسط شفاخانههای خصوصی اشاره کرد و بیان داشت: روزانه این مراکز بیش از دو تُن مواد فاضله طبی را تولید میکنند.
آقای فضلی این را هم گفته که پس از این قرار است دو شرکت زبالههای طبی را به بیرون از شهر منتقل کنند.
این دو شرکت با هماهنگی ادارههای محیط زیست و صحت عامه، زبالههای منتقل شده به خارج از شهر را از بین خواهند برد.
قسمتی از آنها هم در زیر خاک دفن خواهند شد.
رئیس محیط زیست هرات در ادامه صحبتهای خود، بخش بزرگی از آلودگیها را هم به فعالیت کورههای خشت پزی مربوط دانست.
او گفت که اداره محیط زیست درسدد آن شد که این کورهها به خارج از شهر منتقل شوند اما برخی نمایندگان مردم در مجلس نمایندگان کشور مانع شدند.
شمار زیادی از کورههای خشت پزی در اطراف مرکز هرات فعالیت دارند و بخشی از آلودگیهای محیط زیستی از آنها به وجود آمده است.
جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات هم کورههای خشت پزی را تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان این ولایت میداند.
او در این مورد که نمایندگان مردم در مجلس نمایندگان در انتقال کورههای خشت پزی به بیرون از شهر هرات مشکل تراشی کردهاند چیزی نگفت.
سخنگوی والی هرات تنها به این موضوع بسنده کرد که باید اداره محیط زیست مطابق قانون در این زمینه عمل کند و با این اداره همکاری صورت خواهد گرفت.
هر چند تلاش شد که دیدگاه مدیر ترافیک هرات هم در زمینه رفت و آمد موترهای دودزا و آلوده کننده این وسایل پرسیده شود اما خبرنگار وطن۲۴ موفق به برقراری ارتباط با وی نشد.
باید یادآوری کرد که مشکلات یادشده از سوی اداره محیط زیست هرات، بارها از طریق رسانهها بیان شده بود اما همچنان بخش زیادی از این چالشها گریبانگیر محیط زیست این ولایت هستند.
- کد خبر 6383
- پرینت