وزارت صحت عامه کشور میگوید که تحقیقات آنان نشان میدهد که ۲٫۷ درصد جمعیت افغانستان را افراد دارای معلولیت شدید تشکیل میدهد.
وزارت صحت عامه، از روز جهانی فزیوتراپی تحت شعار” نقش تداوی فزیوتراپی در بیماران صحت روانی” تجلیل به عمل آورد.
داکتر فدامحمد پیکان معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه در این مراسم از افزایش شمار افراد دارای معلولیت در کشور ابراز نگرانی کرد.
آقای پیکان گفت که سروی معلولیت در کشور نشان میدهد که ۲٫۷ درصد از افراد در افغانستان دارای معلولیت شدید میباشند و اگر مشکلات کم وظیفوی شامل این سروی شود، معلولیت در کشور به ۵ درصد میرسد.
معین عرضه خدمات صحی افزود:” از نقطه نظر دید جهانی تعداد اشخاص دارای معلولیت نظر به عوامل ذیل که عبارت از رشد جمعیت، کهولت سن، شرایط مزمن نظیر دیابت امراض قلبی وعایی؛ جروحات در خانه و محیط کار و تصادفات در سرکها، نقایص ولادی، ایدز، تحقیر و نابرابری محیطی، سوتغذی، جنگ، ماینهای زمینی و دیگرامراض که عمدتا با فقر یا خدمات صحی ناکافی و ضعیف مرتبط میباشند مانند (فلج اطفال، توبرکلوز و سوتغذی ) میباشد روبه افزایش است.”
وزارت صحت عامه میگوید که عرضه خدمات بازتوانی فزیکی برای اشخاص دارای معلولیت میتواند زندگی اشخاص دارای معلولیت را در مسایل اجتماعی و اقتصادی تضمین نمایند تا بتواند افراد دارای معلولیت در انکشاف کشور سهم فعال داشته باشد.
گفتنی است که وزارت صحت عامه استراتیژیک پلان جلوگیری از معلولیت و بازتوانی فزیکی معلولین را برای سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ طرح نموده است که با تطبیق آن مدیریت خدمات بازتوانی در کشور تقویه گردیده و شناخت خوبتر از نیازمندی ها و حقایق اشخاص دارای معلولیت باعث شامل شدن معلولیت در پالیسی پلان گزاری و تطبیق تمام برنامه های صحی خواهد شد و در نتیجه در براورده شدن اهداف وزارت صحت عامه، اهداف هزاره، اهداف متداوم انکشافی و تعهدات پیمان منع ماین ها و میثاقهای حقوق و امتیازات بین الملی معلولین کمک خواهد کرد.
باید گفت که انجمن فزیوتراپی افغانستان در سال ۱۳۷۷ به منظور پیشرفت کیفیت خدمات فزیوتراپی تاسیس گردید که فعلا بیشتر از ۵۰۰ عضو از سراسر کشور دارد.
انجمن فزیوتراپی افغانستان در سال ۲۰۰۷ افتخار عضو یت انجمن جهانی فزیوتراپی ( WCPT ) را کسب نمود که جهت عرضه خدمات با کیفیت وارتقاء سطح دانش مسلکی فزیوتراپست ها متعهد به معیارات ملی و بین المللی میباشد.
– کابل
- کد خبر 7518
- پرینت