«بیبوت آتامقولاف» وزیر امور خارجه قزاقستان در حاشیه هفتمین نشست گفتوگو آسیای مرکزی و ژاپن در «دوشنبه» با «تارو کنو» وزیر خارجه «ژاپن» و «صلاح الدین ربانی» وزیر امور خارجه افغانستان ملاقات کرد.
آتامقولاف در دیدار با همتای ژاپنی بر ضرورت و اهمیت برگزاری گفتوگوی آسیای مرکزی و ژاپن تاکید کرد.
به گفته وی، این پلت فرم فرصت بزرگی را برای بررسی مسائل مهم منطقهای و همکاریها با ژاپن فراهم میکند.
وی افزود: طی یک دوره تاریخی کوتاه روابط قزاقستان و ژاپن تا سطح مشارکت استراتژیک گسترش یافته و «نورسلطان» اهمیت ویژهای برای توسعه همکاری با «توکیو» قائل است.
آتامقولاف با اشاره به توسعه فعال همکاریهای تجاری و اقتصادی میان ۲ کشور گفت: ژاپن هفتمین سرمایه گذار خارجی در اقتصاد قزاقستان است و تجارت متقابل میان ۲ کشور رو به افزایش است.
وی افزود: در سال ۲۰۱۸ میلادی شاخص مبادله تجاری میان ۲ کشور ۲ میلیارد دلار برآورد و در مقایسه با زمان مشابه سال ۲۰۱۷ میلیاردی که ۱٫۳ میلیارد دلار بود ۵۴ درصد، به طور عمده از حساب صادرات محصولاتی قزاقی به ژاپن، رشد کرده است.
بنابه سخنان آتامقولاف در حال حاضر ۷۰ شرکت با سرمایه ژاپنی در قزاقستان فعال هستند که در زمینههایی مانند نفت و گاز، متالورژی، مالی، معدن، عمده فروشی خودرو و تدارکات مشغول میباشند.
آتامقولاف در ادامه گفت: قزاقستان برای جلب سرمایه گذاری و فناورهای پیشرفته ژاپنی لازم برای اجرای موفق نوسازی اقتصادی خود علاقهمند و آماده ایجاد شرایط مناسب برای پیاده سازی طرحهای متقابل سودمند میباشد.
طرفین طی این ملاقات از سطح روابط میان ۲ کشور اظهار رضایت و در خصوص تقویت بیشتر همکاری میان ۲ کشور توافق کردند.
در جریان ملاقات وزرای خارجه قزاقستان و افغانستان مسائل مربوط به همکاریهای دوجانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طرف قزاق با اشاره به دوره بسیار مهم در زندگی سیاسی افغانستان در ارتباط با انتخابات آینده ریاست جمهوری در این کشور ابراز امیدواری کرد که انتخابات در «کابل» در شرایط شفاف و امنیت کامل برگزار شود.
آتامقولاف گفت: قزاقستان همچنان متعهد به تعهدات بین المللی خود در خصوص بازسازی افغانستان باقی میماند و علاقهمند به تثبیت وضعیت در این کشور است.
طرفین با اشاره به مبادله تجاری بیش از نیم میلیارد دلار میان ۲ کشور در سال گذشته میلادی از سطح تعامل اقتصادی میان ۲ کشور ابراز رضایت و از کمیسیون بین دولتی قزاقستان و افغانستان همچون ابزار کلیدی همکاریهای تجاری و اقتصادی نام بردند.
در جریان این ملاقات همچنین مسائل مربوط به صادرات محصولات قزاقی به افغانستان، ساخت راه آهن «خاف – هرات» توسط شرکت قزاقی «اینتگرا کانستراکشن» و آموزش جوانان افغانستان در دانشگاههای قزاقستان مورد بررسی قرار گرفت.
/انتهای پیام/
- کد خبر 9184
- پرینت