«جان سپکو» بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان، اعلام کرد: پنتاگون با سه شرکت خارجی قراردادی منعقد کرده بود که بار اساس آن گیتهای ورودی ضد حریق در ساختمان وزارت کشور افغانستان نصب کنند اما این شرکتها درهای غیراستاندارد و تأیید نشده نصب کردهاند.
سپکو افزود: نگرانیهایی وجود دارد که این شرکتها از دولت آمریکا کلاهبرداری کردهاند.
بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان در نامهای به مقامات وزارت دفاع آمریکا نگرانیهای خود از نصب گیتهای ورودی ضد حریق تأیید نشده در ساختمان وزارت کشور افغانستان و دیگر پروژههای بازسازی تحت نظارت گروه مهندسی ارتش آمریکا در افغانستان را اعلام کرده است.
به گفته وی، پنتاگون با شرکتهای افغان و ترکی در دوبی در زمینه پروژههای بازسازی فعالیت میکنند، قرارداد منعقد کرده بود.
رئیس اداره سیگار، افزود: بازرسان این اداره پس از بازدید از ساختمانهای وزارت کشور افغانستان میگویند که صدها در ورودی ضد حریق نصب شده در ۲۵ ساختمان مقر وزارت کشور افغانستان تأیید نشدهاند و دارای استاندارد نیستند.
سپکو ادامه داد که به شواهدی دست یافته که نشان میدهد کارگران برچسبهایی روی درها نصب کردهاند که این درها استاندارد است.
وی به «واشنگتن فری بیکن» گفت: مجموع هزینههای پروژه بازسازی کابل در ابتدا ۹۰ میلیون دلار تخمین زده شد اما این میزان پول تنها هزینههای گیتهای ورودی ضد حریق را پاسخگو نیست.
پروژه بازسازی کابل در سه فاز انجام شد که هر فاز توسط یک شرکت بازسازی به سرانجام رسید: شرکت افغان «عبدالحی گردیزی» فاز اول، شرکت ترکی «یوکسل اینسات» فاز دوم و «ماکرو ونتیج لوانت» فاز سوم را اجرایی کردند.
اداره سیگار گزارش داد: در مجموع ۹۳۴ درب ضد حریق در ساخت ساختمان وزارت کشور افغانستان نصب شد و هیچ کدام از ۱۵۳ درب ضد حریق نصب شده در فاز دوم برچسب تأییدیه کارخانه سازنده را ندارند.
در نامه این اداره به پنتاگون آمده است که ۷۳۶ در نصب شده در فاز سوم نیز دارای برچسب با اطلاعات گمراهکننده بوده و به نظر میرسد که این دربها به این دلیل نصب شدهاند که رسمیتر به نظر برسند.
سپکو از مقامات وزارت دفاع آمریکا خواست تا با مقاماتی که نصب این دربها را تأیید کردند، برخورد قانونی مناسب صورت گیرد.
- کد خبر 2139
- پرینت