رئیس موزه ملی افغانستان با تأکید بر وجود ۶۰ هزار اثر در موزه ملی، از برگرداندن ۳۰ هزار اثر طی ۱۴ سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: در سایر ولایتها نیز موزه تأسیس میشود.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، داراییهای موزه ملی افغانستان طی سالهای گذشته آمار زیاد بازدیدکنندگان را به خود جلب کرده و به عنوان یکی از مکانهای گردشگری پایتخت افغانستان برشمرده میشود.
با وجود فراز و فرودهای زیاد تحمیل شده به موزه ملی افغانستان، اما این موزه هماکنون نیز یکی از با ارزشترین موزههای کشورهای منطقه به شمار میرود.
اما رسانههای محلی افغانستان با انتشار گزارشهایی مسئولان موزه ملی را جهت باز نگرداندن آثار غارت شده این کشور متهم میکنند.
«محمدفهیم رحیمی» رئیس موزه ملی افغانستان در گفتوگو با خبرنگار ، از وجود بیش از ۶۰ هزار اثر تاریخی و باستانی در این مرکز یاد کرد و گفت: در سال ۱۹۲۲ برای نخسینبار دولت کابل قرارداد حفریات باستانشناسی را با فرانسویها امضا کرد و تا پیش از جنگهای داخلی موزه ملی با حفریات انجام شده و جمعآوری آثار بیش از ۱۰۰ هزار اثر تاریخی را در خود گنجانیده بود، اما با آغاز جنگ داخلی حدود ۷۰ درصد این آثار به غارت رفت.
وی افزود: در زمان دولت طالبان با وجود اینکه فعالیتهای اندکی در حوزه حفظ آثار باستانی صورت گرفته بود، اما حدود ۲۵۰ اثر توسط همین گروه نابود شد.
رئیس موزه ملی افغانستان تصریح کرد: موزه ملی از سال ۲۰۰۲ تاکنون توانسته بیش از ۳۰ هزار آثار تاریخی را از کشورهای «دانمارک»، «ایران»، «نروژ»، «سویس»، «آمریکا»، «انگلیس» و «ژاپن» دوباره به افغانستان انتقال دهد.
وی همچنین گفت: این آثار توسط قاچاقچیان آثار فرهنگی به غارت برده شده بود و کشورها در آن دخالتی نداشتند، اما بازارهای بزرگ آثار تاریخی در این کشورها موجود بوده که آثار غارت شده در آن خرید و فروش میشود.
وی برگزاری ۲ نمایشگاه در کشورهای کره جنوبی و چک را یکی دستاوردهای مهم موزه ملی دانست و همچنین گفت: آثار حفظ شده که در جنگهای داخلی غارت نشده بود، از سال ۲۰۰۷ تاکنون در بیش از ۱۲ کشور و ۱۹ موزه جهان تحت نام «نمایشگاه گنجینههای افغانستان» به نمایش گذاشته شده که اکنون این نمایشگاه در شهر «سیول» کره جنوبی در حال برگزاری است.
رحیمی با استقبال از حمایت دولت وحدت ملی از آثار فرهنگی افزود: دولتمردان باید در تمام بخشها از موزه ملی افغانستان نیز حمایت کنند.
وی بازدید شهروندان داخلی و خارجی بویژه نسل جوان از موزه ملی را قابل تقدیر دانست و تأکید کرد: آمار بازدیدکنندگان موزه ملی با گذشت هر روز افزایش مییابد و هماکنون این موزه حدود ۳۰۰ بازدیدکننده در روز دارد.
رئیس موزه ملی افغانستان با بیان اینکه در ولایتهای افغانستان نیز موزههایی تأسیس خواهد شد، گفت: ایران، افغانستان و کشورهای منطقه دارای تاریخ و فرهنگ مشترک هستند و این کشورها باید تلاش کنند تا با حفظ میراثهای تاریخی و فرهنگی خود از دستبرد بیگانگان به آن جلوگیری کنند.
- کد خبر 1546
- پرینت