شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » کشت خشخاش در افغانستان به پایین‌ترین سطح در ۲۰ سال گذشته رسید

 سازمان انگلیسی «AlcisGeo» با انتشار یافته‌های خود درباره تأثیرات ممنوعیت کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان، نتایج را بی‌سابقه خواند و اعلام کرد میزان کشت خشخاش در افغانستان به کمترین میزان طی ۲۰ سال گذشته رسیده است.

بر اساس گزارش این نهاد، تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای از افغانستان نشان می‌دهد نتایج ممنوعیت کشت خشخاش فراتر از انتظارات بوده و کاهش کشت خشخاش در افغانستان به سطحی رسیده که پیش از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون مشاهده نشده است.

گزارش می‌افزاید بسیاری با شنیدن اینکه رئیس طالبان، ملا هیبت الله، در آوریل ۲۰۲۲، تنها هفت ماه پس از قدرت گرفتن دوباره طالبان، ممنوعیت کشت و تولید مواد مخدر را در افغانستان اعمال کرد، بسیاری با توجه به موضوع کنترل مواد مخدر در نظام قبلی افغانستان گزارش‌های مبنی بر تخریب محصولات و ضبط مواد مخدر را با دیده شک و تردید می‌نگریستند.

این نهاد انگلیسی اضافه کرد که مبارزه طالبان با مواد مخدر نه یک رویداد، بلکه یک روند بوده است که شامل ایجاد حمایت از ممنوعیت در میان جناح‌های مختلف دولت و بخش‌های روستایی بود، چیزی که ممکن است با توجه به ادامه کشت و سرعت پایین‌تر ریشه‌کنی در برخی مناطق، به‌ویژه بدخشان، هنوز به طور کامل محقق نشده باشد.

بر اساس این گزارش، ممنوعیت مواد مخدر توسط رئیس طالبان به دور از مطلق بودن، سیاستی است که بر اساس واقعیت‌های اقتصادی و سیاسی افغانستان و چالش‌های مستندی که رهبران افغانستان در طول تاریخ اراده خود را بر نهادهای دولتی و مناطق روستایی که در آن تولید مواد مخدر متمرکز است، تحمیل کرده‌اند، شکل گرفته است.

کاهش آهسته و مداوم کشت خشخاش

در ادامه گزارش آمده است تلاش‌های طالبان برای ممنوعیت کشت خشخاش در بهار ۲۰۲۲ درست پس از اعلام ممنوعیت در اوایل آوریل آغاز شد. به طور خاص، محصولات کشت شده در بهار و تابستان در جنوب و جنوب غربی افغانستان هدف ریشه کن شدن قرار گرفتند. با این حال مقامات محلی به محصولات کاشته شده در پاییز ۲۰۲۱ که تنها یک یا دو هفته به برداشت آنها مانده بود دست نزدند، زیرا این امر می‌توانست ناآرامی‌های گسترده‌ای را در نزدیکی فصل برداشت به همراه داشته باشد، زیرا کشاورزان تا آن زمان زمان و منابع قابل توجهی را برای برداشت محصول سرمایه‌گذاری کرده بودند.

گزارش همچنین هشدار می‌دهد در پی ممنوعیت و نبود شرایط مطلوب و کمک‌های مکفی برای کشت جایگزین خشخاش برای کشاورزان افغان، بسیاری از کشاورزانی که معیشت آنها از این طریق بود به شدت آسیب دیده و ممکن است به ایجاد موج جدیدی از مهاجرت دامن بزند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان