ملا «تره خیل کوچی» نماینده مردم کابل در نشست علنی روز شنبه مجلس نمایندگان افزود: امروز نتیجه اتهام زنی به نمایندگان مجلس را مشاهده می کنیم و افغانستان به مکانی برای رقابت کشورهای دنیا تبدیل شده است.
پیمان امنیتی کابل – واشنگتن ۲ سال قبل همزمان با تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان بین ۲ کشور در روز تحلیف ریاست جمهوری «محمد اشرف غنی» به امضاء رسید.
«حامد کرزی» در اواخر دوران ریاست جمهوری خود از امضای این پیمان خودداری کرد و گفت که تنها درصورتی حاضر به امضای آن است که امریکائی ها تضمین بدهند که با امضای پیمان امنیتی، امنیت در افغانستان برقرار خواهد شد.
وی، انتقادها از وزیران کشور؛ دفاع و رئیس امنیت ملی را غیرمنطقی دانست و گفت که ناامنی های افغانستان ریشه در رقابتهای جهانی در این کشور دارد و مسئولان این نهادها توان مقابله با این بازی را ندارند و افزایش انتقادها از نهادهای امنیتی، وضعیت موجود را وخیم تر خواهد کرد.
«نعمت الله غفاری» معاون دوم رئیس مجلس افغانستان که ریاست نشست روز شنبه را به عهده داشت، از نهادهای امنیتی کشور افغانستان خواست که به وضعیت امنیتی توجه جدی کنند و خواسته های اعضای مجلس برای سرکوب طالبان را عملی سازند.
وی گفت که اگر نهادهای امنیتی توان مقابله با ناامنی های روزافزون را ندارند، صادقانه آن را با نمایندگان مجلس مجلس در میان بگذارند تا مشخص شود که تلاشهای لازم در این راستا صورت گرفته، اما تامین امنیت کامل از توان نیروهای افغانستان خارج است.
شماری زیادی از نمایندگان مجلس از ولایتهای «فراه»، «قندوز» ، «بغلان» ، «هلمند»، «ارزگان»، «فاریاب» و «غور» از وضعیت بد امنیتی، نگرانی های مردم، آدم ربایی، گروگان گیری و حملات طالبان ابراز نگرانی کرده و از نهادهای امنیتی افغانستان خواستند که برای تامین امنیت و عقب راندن طالبان از نزدیک مراکز ولایتهای، عملیات گسترده ای را صورت دهند.
ایرنا نوشت: طالبان در یک ماه گذشته، حملات گسترده ای را برای کنترل ولایتهای ارزگان، هلمند، قندوز، بغلان و فراه انجام دادند که در این استان ها به پیش روی هایی دست یافتند و توانستند در استان قندوز ۹ روز، کنترل مرکز آن را به عهده بگیرند و گفته میشود که تمامی تجهیزات نظامی و غیرنظامی آن را به غنیمت گرفتند.
- کد خبر 2203
- پرینت