خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارتوصنایع میگوید که مشکلات در ترانزیت میوههای خشک، نبود پروسس و بستهبندی معیاری و نبود تصدیقنامۀ کیفیت کالاها، از علتهای کاهش صادرات میوههای خشکِ کشور است .
آقای الکوزی میگوید: «در کل وضع صادرات میوههای خشک ما خوب نیست؛ بهویژه در بخش کشمش، که ما پیش از این به روسیه صادر میکردم، اکنون در آنجا بازار کشمش ما را کشمش ایرانی گرفتهاست و همینگونه در بازارهای کشورهای دیگر ما با مشکلات زیادی روبهرو ساخته است.»
بر بنیاد آمارهای اتاق تجارتوصنایع، از آغاز سال روان هجری خورشیدی تا کنون ۳۵ هزار تن میوههای خشک به بیرون از کشور صادر شد، در حالیکه این مقدار در سال گذشته به ۴۷ هزار تن میرسد.
اتاق تجارتوصنایع به میانآمدن کاهش را در صادرات میوههای خشک کشور نگرانکننده میداند.
در همین حال، سید عظیم مصطفی هاشمی، رییس ادارۀ توسعۀ صادرات میوههای تازه و خشک میگوید که برخی از صادرکنندهگان تصدیقنامۀ کیفیت میوههای خشک را از این اداره نمیگیرند و به همین علت بخشیاز میوههای خشک دوباره مسترد میشود .
به گفته اتاق تجارتوصنایع میوههای تازه و خشک افغانستان کیفیت خوبی دارند و حکومت باید با ایجاد مرکزهای بستهبندی معیاری و ساخت سردخانهها باید زمینۀ افزایش صادرات را فراهم سازد تا از یکسو صادرات کشور افزایش یابد؛ از سوی دیگر اقتصادی باغداران بهبود یابد و باعث ایجاد کار شود.