تریبون در گزارشی نوشت: چند روز پیش اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان یک بار دیگر پاکستان را برای حملات تروریستی در این کشور محکوم کرد.
به رغم اینکه رئیس ارتش پاکستان پیشنهاد داده بود که دو کشور در زمینه اطلاعاتی همکاری کنند و با افغانستان برای از بین بردن تروریستها همکاری میکند، اشرف غنی به این دلیل که تروریستها در خاک پاکستان آموزش میبینند این کشور را برای حملات تروریستی محکوم کرد.
بعد از حمله آمریکا به افغانستان، پاکستان نیز از حملات تروریستی در امان نبوده است و در مناطقی مثل روستایی بلوچستان و مناطق شهری مثل پیشاور آسیبهای از این بابت دیده است.
در ادامه این گزارش آمده است: پاکستان عملیات نظامی زیادی را در مناطقی که مکان تروریستهاست به حساب میآید انجام داده و اما با این وجود راه درازی برای از بین بردن تروریسم در خاک این کشور دارد.
روزنامه پاکستانی مینویسد: شکی در این نیست که در گذشته پاکستان بخصوص در منطقه فتا و خیبر پشتونخواه بخصوص در وزیرستان شمالی مکانی برای تروریستها فراهم آورده بود، اما این مکانها با انجام عملیات مانند «خیبر۲» و «ضرب عضب» بطور کامل از وجود تروریستها پاکسازی شده است.
تربیون نوشت: در زمان انجام عملیات ضرب عضب پاکستان از افغانستان درخواست کرد تا عملیات مشابهای در مرزهای این کشور انجام دهد یا اینکه مرزهای خود را بروی تروریستها مسدود کند که این کار از سوی مقامات کابل انجام نشد و در نهایت تروریستها در مرزهای افغانستان مستقر شدند و از آنجا عملیاتی را علیه دو کشور صورت دادند.
بنابراین براین اساس پاکستان در حال حاضر مجبور است تا برای جلوگیری از این حملات از خاک افغانستان، سیستم کنترل مرزی را بوجود آورده و به کابل پیشنهاد داده است تا تبادل اطلاعات در این زمینه داشته باشند. و حتی روسای سابق و حال ارتش پاکستان نیز اعلام کردند که برای مبارزه با تروریستها آماده هستند.
اما رئیس جمهور غنی بجای بررسی این پیشنهاد بازی مقصر جلوه دادن را انتخاب کرده که نه نتیجه ای در پی دارند و به دو کشور نیز آسیب میرساند.
در ادامه این گزارش آمده است:بسیاری از کارشناسان این سیاست غنی علیه پاکستان را ناشی از شکست وی برای کنترل تروریسم در افغانستان عنوان میکنند و اعلام کردند که وی اعتمادش را به پاکستان از دست داده است.
تربیون با بیان اینکه با افزایش نقش روسیه در سوریه و فلسطین، دنیای تک قطبی به پایان رسیده است، نوشت: هم راستایی چین و روسیه در مورد موضوعات مختلف باعث شروع جنگ سرد جدیدی شده است.
اخیرا نشست سه جانبهای در مسکو برای به پای میز کشاندن طالبان برای صلح دایمی از سوی سه کشور چین، روسیه و پاکستان انجام شده، اما دولت افغانستان با این توجیه که از این کشور در این نشست دعوت نشده، استقبالی از آن نکرده است.
تربیون نوشت: باتوجه به موارد گفته شده الان زمان دیگری را مقصر جلوه دادن نیست، دو کشور پاکستان و افغانستان باید به یکدیگر اعتماد کنند و با ایجاد مکانیسمهای مناسب در مرزها فعالیت تروریست را رصد کرده و برای مبارزه با تروریست تبادل اطلاعات داشته باشند.
اگر این اتفاقهای انجام نشود منطقه دوباره به میدان جنگی تبدیل میشود که برای هیچ یک از طرفین خوش آیند نخواهد بود.
- کد خبر 3826
- پرینت