فهرست زنان نخبه که شامل اسامی ۱۰۸۰ تن از بانوان مستعد کشور می گردد و در برگیرنده معرفی کاندیدان برای پست های رهبری و مدیریتی چون ” مقام ولایت، معاونان مقام ولایت، ولسوال ها، وزارت خانه ها، معینیت ها ” می باشد به مقام ریاست جمهوری فرستاده شد.
کمیته کاری گروه دادخواهی حقوقی سیاسی زنان دست به اقدام جمع آوری فهرست اسامی زنان مستعد و توانمند در سطح ۳۴ ولایت کشور کرده است.
به این ترتیب گروه دادخواهی حقوق سیاسی، مشخصا از مقامات محترم حکومت وحدت ملی می خواهد تا برای تقویت حضور زنان در سطوح رهبری و مدیریتی نهاد های دولتی توجه جدی به خرج دهد و زمینه را برای جلب و جذب فراهم سازد.
گروه داد خواهی حقوق سیاسی زنان و فیفا نشستی را تحت عنوان ” زنان در رهبری ” با حضور مقامات دولتی و شماری از زنان نخبه کشور در شهر کابل برگزار کرد.
حبیبه سرابی؛ معاون شورای عالی صلح در این نشست گفت که حضور زنان کشور در یک و نیم دهه اخیر در ادارات دولتی پر رنگ است و حکومت کنونی تا حدی در این زمینه به وعده های خود عمل کرده است.
معاون شورای عالی صلح افزود که متاسفانه در سطح رهبری و مدیریت سهم زنان کمتر از ۲۵ در صد است.
سیما غنی؛ مشاور رئیس جمهور در امور جامعه مدنی نیز در این باره گفت که زنان کشور با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم میکند و اشتراک اندک زنان در دستگاه حکومت کنونی نشانه عقب گرد است.
وی افزود که بدون در نظر گرفتن زنان، رسیدن به قدرت ناممکن است و اگر احزاب سیاسی میخواهند به قدرت برسند، باید سهم زنان را در حکومت و بخصوص در سیاست نادیده نگیرند.
در همین حال حمیرا ثاقب؛ رئیس و بنیان گذار نگاه زن افغانستان گفت که سنت های رایج در کشور، تبعیض در برابر خانم ها، وابستگی اقتصادی خانم ها از جمله معضلاتی است که فرا روی بانوان قرار گرفته است.
بانو ثاقب در اخیر اظهار داشت که بحث زنان در مشارکت حکومت به گونه تزئینی و ابزاری بوده است و دولت مکلف است تا به شعارهای که در قبال زنان اظهار داشته است عمل کند.
- کد خبر 4051
- پرینت