عبدالرؤوف ابراهیمی؛ رئیس مجلس نمایندگان در نشست امروز (شنبه، ۹ سرطان) این نهاد گفت:”انتخابات به عنوان یک پروسه ملی زمانی قابل قبول است که در چارچوب قانون برگزار شود. خوب بود که برادرهای پشتون ما از غزنی در اینجا (پارلمان) حضور می داشتند. این از مسؤولیت صریح قانونی کمیسیون انتخابات است که قانون را تعدیل می کرد و واقعیت غزنی را در نظر می گرفت.”
آقای ابراهیمی تاکید کرد: حالا که چنین کاری صورت نگرفته، “حکومت و کمیسیون انتخابات در رابطه به غزنی آنچه قانون صراحت دارد، عمل کنند.”
کمیسیون انتخابات چند روز قبل اعلام کرد که انتخابات ولایت غزنی در سه حوزه برگزار می شود. این تصمیم کمیسیون مخالفت طیف های مختلف را به همراه داشته است.
با این حال، نمایندگان مردم غزنی در مجلس این تصمیم کمیسیون انتخابات را «غیر قانونی» و «تبعیضآمیز» دانسته و بر عملی شدن یکسان قانون انتخابات تاکید میکنند.
عارف رحمانی؛ نماینده غزنی امروز در مجلس گفت که انتخابات غزنی با این تصمیم کمیسیون انتخابات به رسوایی کشیده شده است.
آقای رحمانی با بیان اینکه «مطابق قانون انتخابات حوزه بندی در افغانستان بحث اش تمام است»، گفت: کمیسیون انتخابات تحت فشار حکومت این کار را کرده است. در مقابل دروازه کمیسیون انتخابات در جایی که یازده نفر دوماه در آنجا تحصن کرده بودند، میخواستند خیمه بزنند، آن یازده نفر در دو ماه گذشته تشویق شدند؛ اما امروز عدهای دیگر، توسط تانک و رنجر و اسلحه محاصره می شوند، توهین و تهدید می شوند.
رحمانی از مجلس خواست تا در این زمینه مداخله کند و نگذارد اتفاقاتی بیفتد که به سود دشمنان مردم افغانستان تمام شود.
شاه گل رضایی؛ دیگر نماینده ولایت غزنی نیز می گوید که اگر کمیسیون اصرار بر عملی شدن حوزه بندی شدن انتخابات در غزنی کند، استقلال آن زیر سؤال می رود.
محمدعلی اخلاقی؛ دیگر نماینده مردم غزنی نیز گفت: ما چیزی که از کمیسیون انتخابات می خواهیم پیشبرد روند انتخابات بر مبنای قانون است. اقدام کمیسیون انتخابات در خصوص غزنی خلاف قانون است. ما بیشتر از دیگران خواهان تامین عدالت و قربانی عدالت هستیم.
پیش از این، سرور دانش؛ معاون دوم ریاست جمهوری، سید یوسف حلیم؛ رئیس دادگاه عالی/ستره محکمه و محمد محقق؛ معاون دوم ریاست اجرایی، اقدام کمیسیون در خصوص حوزه بندی انتخابات غزنی را خلاف قانون اعلام کرده اند.
- کد خبر 7013
- پرینت