شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » نیمی از افغان‌ها در معرض فشار روانی هستند

وزارت صحت عامه می‌‌‌گوید که بر اساس نتایج یک ارزیابی، از هر دو شهروند افغانستان، یک نفر در معرض فشار روانی قرار دارد.

 

به گزارش آوا، وزارت صحت عامه، امروز یک‌شنبه ۶ عقرب، از روز جهانی صحت روانی با راه اندازی همایشی، گرامیداشت به عمل آورد.

 

شعار امسال روز جهانی صحت روانی «جوانان و صحت روانی در جهان در حال تغییر» است.

 

براساس آمار «بنیاد جهانی صحت روانی» در جهان، ۸۳ درصد جوانانی که در دوره کودکی مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند تاثیرات منفی بر عزت نفس آنها گذاشته است. و در هر ۴۰ ثانیه یک دختر نوجوان دست به خودکشی می‌زند.

 

فدامحمد پیکان؛ معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه در این همایش گفت:«وزارت صحت عامه برای دریافت ارقام دقیق مبتلایان بیماران روانی، یک ارزیابی را برای نخستین بار در ۱۶ ولایت کشور به همکاری اتحادیه اروپا و نهاد Cousel Sauti راه اندازی کرده است. این ارزیابی در ولایت‌های کابل، پروان، خوست، پکتیکا، ننگرهار، نورستان، قندهار، ارزگان، بلخ، جوزجان، بامیان، غزنی، تخار، فراه، هرات و بدخشان صورت گرفته است. در این ارزیابی با ۱۲۶۶۶  نفر (۸۸۹۰ کاهل و ۳۷۷۶ کودک بین ۴ تا ۱۵ سال) مصاحبه شده. این ارزیابی مدت را دو سال را دربر گرفته است.»

 

همچنین معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه تاکید کرد که نتایج این ارزیابی نشان می‌هد که از هر دو افغان یک نفر از فشارهای روانی رنج می‌برد  و از هر ۵ نفر یکی از آنها به دلیل مشکلات روانی در انجام امورات روزمرۀ خود نارسایی پیدا کرده است؛  اما این افراد تاکنون بیمار روانی نیستند؛ ولی به کارهای روزمره خود هم درست رسید‌گی نمی‌توانند. اگر به مشکلات آنان رسید‌گی صورت نگیرد و یا عوامل این فشارها ادامه پیدا کند دیر یا زود به اختلالات روانی مبتلا خواهند شد.

 

در این ارزیابی میزان اختلال افسرد‌گی ۴٫۸۶ %، میزان اضطراب ۲٫۷۸% ، صدمه روانی ۵٫۳۴%، میزان سوء استفاده از مواد نشئه‌آور به‌شمول ادویه خواب‌آور در حدود ۱۲٫۲۰ % و افکار خودکشی ۷٫۲۵ % گفته شده است.

 

در همین حال، نیکولاس تایلور؛ نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان در این نشست چندین دهه جنگ، فقر، بیکاری و خشونت را از جمله عوامل عمده بیماری‌های روانی در افغانستان عنوان کرد. او همچنین تاکید کرد که تجلیل از این روز برای ما فرصت می‌دهد تا سطح آگاهی مردم را از طریق برنامه‌های مشخص بلند برده شود.

 

وزارت صحت عامۀ از طریق دو راهبرد مشخص؛ راهبرد ملی صحت روانی و راهبرد ملی وقایۀ از خودکشی برای سال های ۲۰۱۸-۲۰۲۲  سفارشات مشخصی را برای وزارتخانه‌های سکتوری پیشنهاد نموده است. این راهبردها می‌تواند به همکاری ادارات سکتوری بیماری‌های روانی را در میان جوانان کاهش دهد و آنان را در امر بهبود وضعیت زنده‌گی کمک کند.

 

افزون بر این وزارت صحت عامه برای کاهش بیماری روانی در کشور، ۷۵۰ مشاور روانی را در مراکز صحی استخدام نموده و نیز در هر مرکز صحی یک کارمند آن در بخش مشوره‌دهی روانی آموزش دیده اند. این مشاوران برای کسانی که دچار اختلالات روانی اند مشوره‌های لازم را برای بهبود وضعیت صحی آنان می‌دهند.

 

يکشنبه ۶ عقرب ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۵۸

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان