پس از آنکه حکومت جزییات بورد عالی مشورتی صلح را که در برگیرندۀ ۱۷چهرۀ جهادی و سیاسی نیز است پخش کرد، اکنون شماری از احزاب و جریانهای سیاسی تشکیل و نیز صلاحیت این هیئت را انتقاد میکنند.
چگونگی تشکیل و صلاحیتهایی بورد مشورتی صلح حکومت با انتقادها و مخالفتهای شماری از احزاب و جریانهای سیاسی روبهرو شدهاست.
از این میان، کمیتۀ سیاسی احزاب، تشکیل این بورد را پذیرفتنی نمیداند و میگوید که احزاب، تلاشهای جدا از حکومت را برای گفت وگو با نمایندهگان طالبان سرعت بخشیده اند.
از گفتههای کمیتۀ سیاسی احزاب برمیاید که ظاهرأ تاکنون اجماعی میان احزاب و حکومت برای چگونگی گفت وگو با طالبان به میان نیامده است.
محمد ناطقی، رییس کمیتۀ سیاسی احزاب و جریانهای سیاسی میگوید: «احزاب در این مذاکرات و در این گفتوگوها نقش اساسی ندارند و این یک چیز تشریفاتی است که این بورد عالی مشورتی آنها و اتفاقأ ما سوال کردیم اکثر این بزرگوارها خبر هم نداشتند که اینها را در یک لیست تهیه کردهاست.»
گلبدین حکمتیار، هرچند خودش نیز یکی از اعضای بورد عالی مشورتی صلح است، اما دیده میشود که حزب او نیز ملاحظاتی بر سرتشکیل و صلاحیتهای این بورد دارد.
همایون جریر، عضو حزب اسلامی میگوید: «حزب نظرش این است که بورد مشورتی یک بورد تصمیم گیرنده باشد از طرف دولت فقط جناب ریس جمهور و ریس اجرایی کشور در او حضور داشته باشند.»
حکومت، روز سه شنبه، بورد مشورتی صلح را اعلام کرد که در آن بر علاوه مقامهای ارشد حکومتی و لوی سارنوالی، شماری از چهرههای سیاسی و جهادی عضویت دارند.
شورای عالی صلح، یکی از جناحهای دیگر در روند گفت وگوهای صلح، نیز از وجود نواقص در تشکیل این هیئت سخن میزند.
قاضی امین وقاد، یک عضو شورای عالی صلح میگوید: «چهرههای برجستۀ کشور هستند اما عوارض دارند اما این ها که ای روند را به پیش می برند باید سایر چهرههای برجسته را نیز جذب کنند به این بورد نتیجه تلاش های این بورد زمانی نتیجه خواهد داد که طالبان را نیز به این بورد بیاروند.»
برخی از اعضای جمعیت اسلامی، از جمله محمد اسماعیل خان، نیز گفتهاند که بیمشوره با آنان، نامهای شان در تشکیل هیئت از سوی حکومت جا گرفتهاند.
با ا ین حال، احزاب و جریانهای سیاسیف میگویند که به روز شنبه هیئت جداگانه خودشان را که قرار است به گونۀ مستقلانه از حکومت در بیرون از کشور با طالبان دیدار کنند اعلام خواهند کرد.
- کد خبر 7916
- پرینت