شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » دسترسی نزدیک به ۱۰ میلیون نفر به خدمات انترنتی؛ سیستم تامین امنیت سایبری ایجاد می‌شود

وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی اعلام کرده است که سیستم تامین امنیت سایبری برای نزدیک به ۱۰ میلیون کاربر انترنت در افغانستان ایجاد می‌شود.

 شهزاد آریوبی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی امروز سه‌شنبه (۱۶ دلو) در مراسم گرامی‌داشت از روز جهانی “انترنت مصئون” در کابل از ایجاد سیستم امنیت سایبری خبر داد.

آقای آریوبی گفت که هم اکنون حدود ۹ میلیون ۷۰۰ هزار نفر در افغانستان از انترنت استفاده می‌کنند که به مشکلات مختلف روبرو بوده و از امنیت سایبری بهره مند نیستند.

او گفت در حال حاضر دزدی، سوء استفاده و حکِ اطلاعات و خشونت در فضای سایبری افغانستان جریان دارد و کاربران هرازگاهی با این مشکلات روبرو می‌شوند.

آریوبی افزود هرچند فضای سایبری کشور تحت کنترول دولت است و تلاش شده تا دسترسی به سایت‌های نامناسب و مخرب در کشور قطع شوند، اما این تلاش‌ها در مصئون سازی کامل فضای سایبری برای کاربران ناکام بوده است.

به بیان او، در این اواخر ساخت سیستمی موسوم به “امنیت سایبری” در وزارت مخابرات روی دست گرفته شده که درچهارچوب آن تلاش می‌شود مصئونیت کاربران انترنت تامین شده و از دزدی، سوء استفاده و حکِ اطلاعات جلوگیری شود.

در همین حال او به مشکل سوء استفاده یا استفاده نامناسب نوجوانان از انترنت و شبکه‌های اجتماعی اشاره کرده گفت که علی‌الرغم تلاش‌ها برای کاهش میزان این نوع استفاده، هنوز نوجوانان از انترنت به گونه نامناسب استفاده می‌کنند.

وی، جلوگیری از استفاده نامناسب جوانان و کوکان از انترنیت را امری خواند که از مجرای رشد آگاهی عامه و آموزش فرهنگ استفاده درست از انترنت به شهروندان به ویژه دانش آموزان مکاتب، بایست به آن پرداخته شود.

به گفته او وزارت مخابرات به منظور تحقق این امر با وزارت‌های معارف، تحصیلات عالی و زنان وارد تفاهم شده تا به گونه مشترک در رشد آگاهی عامه تلاش کنند.

وزیر مخابرات تاکید کرد که وصل شدن مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به انترنت یک از راهکارهای است که به منظور رشد آگاهی عامه و تعلیم فرهنگ استفاده درست از انترنت روی دست گرفته شده است.

او افزود که برنامه وصل مکاتب به انترنت در حال اجرایی شدن است، ۱۱۵ باب مکتب تا ماه حمل سال پیشرو به انترنت وصل خواهد شد.

وزیرمعارف اما وصل شدن مکاتب به انترنت و تعلیم فرهنگ استفاده از انترنت به دانش آموزان را از پلان‌هایی خواند که به منظور ارتقای معارف در کشور روی دست گرفته شده است.

از سوی هم نبیله مصلح معین وزارت امور زنان در این نشست محدودیت‌های جدی و گسترده فرهنگی و اجتماعی که زنان در استفاده از انترنت روبرو می‌شوند را یادآور شد.

بانو مصلح گفت، که انترنت هم اکنون به وسیله خشونت علیه زنان بدل شده است. به بیان او پسران عمدتا جوان از این وسیله برای زیر فشار قرار دادن دختران جوان به منظور تن دادن به خواسته‌های شان بهره می‌گیرند.

او کمبود دسترسی زنان به انترنت در روستاها به دلیل وجود عنعنات ناپسند و نگرش بد حاکم از دیگر مشکلاتی خواند که زنان بدان سردچار می‌باشند. به بیان او برای حل چالش‌های یاد شده باید راه حل جستجو شود.

گفتنی است که جرایم سایبری در کود جزای افغانستان نیز کود گزاری شده است، علی‌الرغم این اما وزارت مخابرات و دادستانی کل کشور درکاهش جرایم سایبری تاکنون موثر واقع نشده اند.

عبدالجلیل سروش-

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان