براساس اطلاعاتی که در دسترس بیبیسی قرار گرفته، مطالعات و بررسی ایجاد هفت ولایت جدید در این کشور در حال انجام است.
بنا بر این اطلاعات ولسوالیهای پامیر در بدخشان، شیندند و اسلام قلعه در هرات، جاغوری در غزنی، شینوار در ننگرهار، تیوره در غور، اندخوی در فاریاب قرار است به ولایتهایی مستقل تبدیل شوند.
در سطح محلی، در هر ولایت، والی بعد از آن ولسوال در ولسوالیها بالاترین مقامها هستند.
قبل از این رئیس جمهور غنی از ایجاد چند ولایت جدید خبر داده بود.
این خبر اعتراضهایی را نیز در پیداشت و ساکنان شماری از ولسوالیها خواستار ارتقای ولسوالی شان به ولایت شدند، از جمله ساکنان ولسوالی مقر در ولایت غزنی که خواستار ارتقای این ولسوالی به ولایت بودند دست به اعتراض زدند و برای چند روز مسیر کابل – قندهار بستند.
اداره ارگانهای محلی اعلام کرد که یک ولایت تازه زمانی ایجاد میشود که مردم یک منطقه به خاطر ایجاد سهولت و دسترسی به خدمات، خواستار ایجاد ولایت در آن محل شوند و رئیسجمهوری هم آن را منظور کند.
غیاث وردک، رئیس واحدهای اداری ارگانهای محلی میگوید ایجاد ولایت و ولسوالیهای جدید باعث تورم تشکیلاتی در سطح حکومت داری محلی خواهد شد.
اداره مستقل ارگانهای محلی میگوید که مساحت، جمعیت، دشواریهای جغرافیایی و سطح ارایه خدمات عمومی از مواردی است که در ایجاد یک ولایت در نظر گرفته میشود.
آقای وردک میگوید که ولایت جدید پس از ارزیابی نیازمندیهای اداری و امکانات دولت ایجاد میشود.
افغانستان تا سال ۱۳۸۱ دارای ۳۲ ولایت بود و پس از آن با ارتقای دو ولسوالی پنجشیر در شمال و دایکندی در مرکز افغانستان به ولایت، شمار ولایتهای این کشور به ۳۴ رسید.
این کشور دارای ۳۶۳ ولسوالی رسمی ثبت شده است و ۲۴ ولسوالی دیگر در ۱۷ سال گذشته به شکل موقتی ایجاد شدهاند.
يکشنبه ۲۸ دلو ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۱۹
- کد خبر 8548
- پرینت