شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » حنیف اتمر: صلح زمانی پایدار خواهد بود که جمهوری و اسلامی بودن نظام حفظ شود

محمد حنیف اتمر رییس تیم انتخاباتی صلح و اعتدال تاکید می‌کند که صلح عادلانه و پایدار زمانی تامین خواهد شد که جمهوری و اسلامی بودن نظام حفظ شود.

 آقای اتمر امروز پنجشنبه (۱۶ حوت) در مراسم گرامی داشت از بیست چهارمین سالروز شهادت عبدالعلی مزاری شهید وحدت ملی در کابل، بر تحقق صلح عادلانه و پایدار در کشور تاکید کرد.

آقای اتمر گفت که صلح عادلانه و پایدار زمانی در کشور تامین خواهد شد که جمهوری و اسلامی بودن نظام حفظ شده و حقوق شهروندان به ویژه حقوق زنان درآن رعایت شود.

او گفت که نتیجه روند صلح باید نظام جمهوری اسلامی افغانستان بوده باشد و حقوق اساسی شهروندان و عدالت اجتماعی در چهارچوب آن تامین شود.

آقای اتمر با اشاره به پیشبرد روند صلح تاکید کرد که این روند باید در چهارچوب مذاکرات همه شمول بین‌الافغانی با شمولیت دولت افغانستان به پیش برده شده و از حمایت ملی و منطقه‌ای نیز برخوردار باشد.

وی با اشاره به گفتگوهای امریکا و طالبان پیرامون صلح کشور تصریح کرد که این گفتگوها باید به مذاکرات همه شمول بین‌الافغانی با مشارکت دولت تبدیل شود.

تاکید بر حفظ نظام جمهوری اسلامی پس از برقراری صلح در حالی مطرح می‌شود که پیش از این نگرانی‌ها از احتمال معامله پنهانی امریکا با طالبان و قدرت گرفتن دوباره این گروه در چهارچوب امارت اسلامی وجود داشته است.

شورای صلح اما پیش از این در پاسخ به این نگرانی تاکید کرده بود که شاخص‌های جمهوری اسلامی نظام در روند صلح حفظ شده و امارت اسلامی جایگزین نظام فعلی نخواهد شد.

در همین حال داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت صلح را گم شده مردم افغانستان خواند که شهروندان در جریان چهل سال گذشته برای تحقق آن قربانی داده اند.

به بیان او تمام شهروندان در برقراری صلح منافع مشترک دارند و صلح نیز در صورتی پایدار خواهد بود که عدالت در آن تامین شود.

رییس اجرایی از تلاش‌های ایالات متحده امریکا در چهارچوب چندین دور گفتگوهای نماینده خاص این کشور با طالبان در روند صلح استقبال نموده تاکید نمود که گفتگوهای امریکا باید زمینه ساز گفتگوهای مستقیم دولت با طالبان باشد.

این در حالی است که پنجمین دور گفتگوهای مفصل نماینده خاص امریکا با طالبان در پیوند به صلح افغانستان در قطر ادامه دارد، گفته می‌شود روی زمان‌بندی خروج نیروهای خارجی از افغانستان و عدم استفاده از خاک افغانستان علیه سایر کشورها در این جریان بحث می‌شود.

طالبان تاکنون حضور در گفتگوهای مستقیم با دولت افغانستان را نپذیرفته‌اند، سران حکومت این امر را نشانه عدم تمایل طالبان به صلح تعبیر کرده‌اند.

عبدالجلیل سروش-

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان