شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » مجارستان نتوانست سه خانواده‌ پناهنده افغان را به افغانستان بفرستد

مجارستان در یک اقدام ناکام روز سه‌شنبه تلاش کرد سه خانواده افغان را اخراج کند و به افغانستان بفرستد؛ اقدامی‌ که از نظر گروه‌های حقوق بشری در تناقض با قوانین بین‌المللی بوده است.

هدف ازاین اقدام، اثبات اراده قاطع دولت به رهبری حزب راستگرای “فیدس” بود که مدعی است با “مهاجرین غیرقانونی” برخورد جدی می‌کند.

اما دادگاه حقوق بشر اروپایی در پرونده یکی ازاین خانواده‌ها دخالت کرد.

مادر خانواده دومی از هوش رفت و به بیمارستان منتقل شد و خانواده سومی ترجیح داد به صربستان برود ولی به افغانستان بازنگردد.

در حالی‌که پلیس یکی ازاین خانواده‌ها را روز سه شنبه به صربستان باز می‌گرداند، مادر این خانواده‌ صدا می‌کرد: “این بدترین کشوریست که در زندگیم دیدم. روزی می‌رسد که شما مثل ما پناهنده شوید و این روز را به یاد خواهید آورد.”

مادر دیگری که تنها با ۴ کودکش به مجارستان پناهنده شده، از داخل یکی از اردوگاه‌های پناهندگان در پیام ویدیویی به بی‌بی‌سی گفت: “ما به این کشور قانونی آمدیم ولی ما را دراین اردوگاه نگه داشتند و حالا می‌گویند یا باید به صربستان برگردیم یا هم افغانستان. صربستان ما را نمی‌پذیرد، چگونه آنجا برگردیم.”

پسر ۱۷ ساله این خانم دو ماه پیش عمل قلبی داشته و این همان خانواده‌ای است که دادگاه حقوق بشر اروپایی در استراسبورگ در موردشان فیصله‌ای صادر کرد که اخراج‌ آنها را موقتا اجازه نمی‌داد.

در پرونده خانواده دومی، وقتی پلیس برای اخراج آنها به اردوگاه می‌رسد، مادر ۳۵ ساله خانواده که حامله است، بی‌هوش می‌شود. او را با آمبولانس به بیمارستان منتقل می‌کنند و به شوهر و سه فرزندش اجازه می‌دهند در اردوگاه پناهندگان در مرز میان مجارستان و صربستان بمانند.

در ساعات اولی روز چهارشنبه، آنها ترجیح دادند به جای سوارشدن به هواپیمای رهسپار افغانستان که در فرودگاه بوداپست منتظرشان بود، به صربستان بروند.

این زن و شوهر افغان و چهار فرزندشان در نیمه شب در اتوبوس زندانیان در جاده مخصوصی که میان دو حصار مرزی مجارستان با صربستان ساخته شده، انتقال داده شدند و از در مرزی به خاک صربستان فرستاده شدند.

این رویداد جلو چشم مقامات دفتر پناهندگی سازمان ملل و گزارشگران اتفاق افتاد.

چندین کشور اروپایی از جمله آلمان و سوئد، با وجود اعتراض گروه‌های حقوق بشری و اوضاع روبه وخامت افغانستان، در گذشته افغان‌هایی‌را که پناهندگی‌شان قبول نشده اخراج کرده و به افغانستان فرستاده‌اند.

آنچه در مورد این پناهندگان در مجارستان متفاوت است که این ۱۶ نفر دو سال را در اردوگاه‌های صربستان بسر بردند تا بتوانند به صورت قانونی وارد مجارستان شوند.

مجارستان روزانه تنها دو درخواست پناهندگی را بررسی می‌کند.

درخواست پناهندگی این ۱۶ نفر به دلیل آنچه “اعتبار نداشتن” پناهندگی آنها خوانده شد، از سوی اداره پناهجویان و مهاجرین مجارستان رد شده است. براساس قانون بسیار سخت‌گیرانه‌ای که در سال ۲۰۱۸ از سوی پارلمان مجارستان تصویب شد، درخواست هر پناهنده‌ای که از یک کشور امن گذشته باشد – دراین مورد صربستان – بصورت خودکار رد می‌شود.

به گفته کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان و گروه‌های حقوق بشر، این مخالف قوانین بین‌المللی و قوانین مجارستان است.

پناهجویان همچنین به بی‌بی‌سی گفتند که پس از رد شدن درخواست پناهندگی‌شان به آنها حق دسترسی به غذا و دارو در مجارستان داده نمی‌شود.

تایید مستقلانه این موضوع ممکن نبود اما هفته گذشته دفتر حقوق بشر سازمان ملل دولت مجارستان را متهم کرد که ۲۱ پناهجویی‌را که درخواست پناهندگی‌شان رد شده، از دسترسی به غذا محروم ساخته است.

وزارت کشور مجارستان و اداره پناهجویان و مهاجرین این کشور به درخواست بی‌بی‌سی برای معلومات دراین مورد پاسخ ندادند.

مقامات نشست خبری را که قرار بود در نزدیکی مرز میان مجارستان و صربستان برگزار شود، پس از مشخص شدن اینکه اخراج پناهجویان به کابل موفقانه انجام نشده، لغو کردند.

آژانس مرزی اتحادیه اروپا، فرانتکس، در پاسخ به سوال‌های بی‌بی‌سی دراین مورد گفت: “متاسفانه ما نمی‌توانیم در مورد عملیات بازگرداندن پناهندگان که هنوز اتفاق نیافتاده، ابراز نظر کنیم.”

طرح فرستادن ۱۶ پناهجوی افغان از بوداپست به کابل، نخستین تلاش دولت مجارستان برای اخراج پناهجویان در هماهنگی با فرانتکس بود.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان