اداره مرکزی احصائیه (آمار) افغانستان اعلام کرد که جمعیت تقریبی این کشور در سال جاری خورشیدی به بیش از سی و دو میلیون نفر رسیده است که این ۴۶ درصد افزایش را نسبت به آمار تخمینی پانزده سال گذشته نشان میدهد.
جاوید رسولی، رئیس این اداره امروز (پنجشنبه، ۲۰ سرطان/تیر) در مراسمی به مناسبت “روز جهانی جمعیت” گفت که حدود نیمی از جمعیت افغانستان را زنان تشکیل میدهند.
بنا به آمار این اداره حدود ۴۸ درصد جمعیت این کشور زیر ۱۵ سال سن دارند.
حدود هفتاد درصد از جمعیت این کشور روستانشین و ۲۴ درصد شهرنشین و حدود پنج درصد هم کوچی (عشایر) هستند.
به گفته آقای رسولی، افغانستان در مقایسه با کشورهای جنوب آسیا، بیشترین رشد جمعیت را دارد. او اضافه کرد میزان رشد تخمینی جمعیت افغانستان در هر سال حدود دو درصد است.
همچنین میانگین میزان باروری زنان در افغانستان پنج کودک تخمین شده که این رقم به گفته اداره ملی احصائیه در مقایسه با کشورهای همسایه به مراتب بالاتر است.
ارتباط رشد جمعیت با عاید سرانه
مسئولان وزارت اقتصاد افغانستان میگویند که از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۸ میلادی، میزان تولیدات ناخالص داخلی این کشور رو به افزایش بوده است، اما عاید سرانه بعد از ۲۰۱۲ از حدود ۶۴۱ دلار به ۵۲۰ دلار کاهش یافته است.
مصطفی مستور، وزیر اقتصاد افغانستان در این مراسم گفت که یکی از دلایل عمده کاهش عاید سرانه در افغانستان افزایش جمعیت است.
مسئولان با ابراز نگرانی از افزایش رشد جمعیت میگویند با ادامه این وضعیت، جمعیت این کشور تا سال ۲۰۵۰ دو برابر خواهد شد.
اداره مرکزی آمار افغانستان با همکاری صندوق جمعیت ملل متحد، آمارگیری اقتصادی-اجتماعی و دموگرافیکی (جمعیت شناسی) را از سال ۲۰۱۱ در افغانستان آغاز کرده است و سرشماری براساس روشهای تخمینی انجام میشود.
این اداره پیش از این با انتشار گزارشی گفت که نزدیک به ۵۲ درصد از جمعیت این کشور در فقر همهجانبه به سر میبرند.
مسئولان این نهاد گفته بودند که برای تدوین این گزارش، وضعیت مردم در پنج بخش، شامل “وضعیت آموزشی، بهداشت، استانداردهای زندگی، اشتغال و تاثیر امنیت بر زندگی آنان” بررسی شده است.
- کد خبر 9324
- پرینت