رییس جمهور غنی که در برنامه تجلیل از نخستین محموله صادراتی افغانستان از مسیر حیرتان به جمهوری خلق چین، صحبت میکرد، فرستادن این محموله را آغاز خوب خواند.
افغانستان هفته گذشته اولین محموله تجارتی را از طریق خط ریل به چین فرستاد. این محموله امروز چهارشنبه (۲۰ سنبله) وارد چین شده است. دولت افغانستان ورود کالای افغانی به چین را در کابل جشن گرفت.
محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور با اشاره به توسعه صادرات و خطوط ترانزیتی گفت: “امروز نه جلغوزه و نه سنگ تالک ما قاجاق میشود؛ کشورهای همسایه دروازه خود را بسته کنید؛ حالا افغانها به ارزش مال خود میفهمند.”
آقای غنی با اشاره به نقش سکتور خصوصی در رشد صادرات کشور گفت که این کار را دولت به تنهایی انجام داده نمیتواند؛ بلکه سکتور خصوصی در این بخش نقش مهمی را بازی کرده است. سکتور خصوصی، زارعین و باغداران قهرمانان انکشاف افغانستان اند.
وی، ارسال محموله تجارتی به چین را شروع خوب خواند و گفت که افغانستان برای انکشاف صادرات خود هدفی را تعیین کرده است که حداقل در طول چهار سال آینده تعادل میان واردات و صادرات ایجاد خواهد شد.
به گفته او، در آینده عواید افغانستان از ترانزیت پایدار خواهد بود؛ در همه موارد ترانزیتی اصلاحات اساسی به وجود خواهد آمد.
محمداشرف غنی تاکید کرد: “اگر عواید درست جمع آوری شوند مجموع عواید داخلی به دو برابر افزایش خواهند یافت؛ بناً نهادهای دولتی باید قدر سکتور خصوصی و منابع طبیعی خود را باید بدانند.”
او افزود که برای ساختن افغانستان تولیدی و صادراتی زیربناهای قانونی نیز اصلاح خواهند شد و روابط تجارتی افغانستان با کشورهای همسایه، منطقه و جهان گسترش مییابد.
به گفته او، بزرگترین قرارداد تجارتی هفته آینده با قزاقستان امضا خواهد شد که بر بنیاد آن میزان صادرات افغانستان به صورت چشم گیر افزایش خواهد یافت.
از سوی دیگر یما یاری وزیر ترانسپورت نیز با اشاره به انکشاف راههای مواصلاتی از جمله ساخت و انکشاف خطوط ریل و دهلیزهای هوایی گفت که این وزارت تا اکنون ۴۵ موافقتنامه اتصال منطقوی از طریق خط آهن با کشورهای مختلف امضا شده و دهلیزهای ترانسپورتی جدید با کشورهای مختلف ایجاد شده است.
آقای یاری در مورد ارسال اولین محموله تجارتی به چین نیز گفت که این محموله شامل ۴۱ کانتنر اموال تجارتی و ۱۱۰۰ تن سنگ تالک بود که امروز از بندر چین گذشته و بزودترین فرصت به مقصد خواهد رسید.
به گفته او، تلاش میشود تا افغانستان به صورت واقعی به عنوان چهار راه ترانزیتی منطقه تبدیل شود.
از سوی دیگر خان جان الکوزی معاون اتاقهای تجارت و صنایع کشور نیز از سهولتهای ایجاد شده ترانزیتی ابراز قدردانی کرد.
آقای الکوزی افزود که در نتیجه تلاش حکومت، دست غاصبان نیز از سر سکتور خصوصی کوتاه شده که کار بزرگی است.
به گفته او، تاجران هنوز هم در عرصه اخذ پاسپورت، ویزه و ارائه خدمات مشکلاتی دارند که باید ادارات حکومتی به این مساله توجه کنند.
– کابل
- کد خبر 9509
- پرینت