مسوولان در بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا) میگویند که باید برای پایان بحران انتخاباتی در کشور، نهادهای ملی و بینالمللی بیطرف انتخاباتی وارد عمل شوند.
سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری ششم میزان با گذشت بیش از دو ماه در میدان مخالفتهای کمیسیون انتخابات و تکتهای انتخاباتی در هاله ابهام قرار گرفته و هنوز معلوم نیست که چه وقتی نتایج ابتدایی آن اعلام میشود.
حال سوالی اصلی این که کدام طرف – کمیسیون انتخابات و یا هم ستادهای انتخاباتی معترض- خلاف قانون و طرزالعملهای انتخاباتی عمل میکند و سرنوشت انتخابات را در ابهام قرار داده است؟
عبدالعزیز ابراهیمی سخنگوی کمیسیون انتخابات روز گذشته در صحبت با
؛ تکتهای انتخاباتی را متهم به بحران آفرینی کرده گفت:” تکتهای انتخاباتی حاضر نیست که در گفتگو را با کمیسیون انتخابات باز کرده و به معضل کنونی نقطه پایان بگذارند”.
اما در مقابل تکتهای معترض انتخاباتی میگویند: کمیسیون انتخابات خلاف قوانین و طرزالعملهای کمیسیون عمل میکند و تن به خواست مشروع تکتهای انتخاباتی نمیدهد بلکه به خواست یک تکت انتخابات عمل میکند”.
نهادهای ناظر انتخاباتی ادامه این وضعیت را به نفع پروسه انتخابات و مردم سالاری ندانسته میگویند اگر این وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند اعتماد مردم نسبت به پروسههای مردم سالاری به صفر تقرب کرده دیگر کسی حاضر به رفتن به پای صندوقهای رای نخواهد شد.
سیمرا رسا سخنگوی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا)، امروز سهشنبه (۱۲ قوس) در صحبت با
گفت:” کمیسیون انتخابات تاهنوز با تکتهای انتخاباتی به یک راه حل اساسی برای رفع بحران کنونی انتخاباتی دست نیافته است”.
بانو رسا گفت:” طرفین (مسوولان کمیسیون انتخابات و تکتهای معترض انتخاباتی) همدیگر را به قانون شکنی متهم میکنند و حاضر به تعامل و گفتگو با همدیگر نیستند”.
وی بیان داشت، کمیسیون انتخابات تا هنوز بستههای پیشنهادی نهادهای ناظر انتخاباتی مبنی بر یک گفتمان برای حل مسایل پیش آمده را نیز عملی نکرده است.
سخنگوی فیفا در پاسخ به سوالی که راه حل در شرایط کنونی چیست گفت:”یگانه راه حل برای رفع بحران پیش آمده دخیل شدن جناح های بیطرف انتخاباتی (نهادهای ناظر ملی و بینالمللی انتخاباتی) در امور انتخابات میباشد”.
بانو رسا افزود:” اگر روند بازشماری در ۲۷ ولایت تکمیل شده است در حضور ناظران تکتهای انتخاباتی نبوده خود یک مشکل است باز نشدن هفت ولایت دیگر هم چالش دیگر است، در این میان نهادهای بیطرف میتواند به یک راه اساسی دست یابند”.
روز گذشته سخنگوی کمیسیون انتخابات در صحبت با جمهور از تکتهای انتخاباتی خواسته بود که بیایند در یک گفتمان که در آن نهادهای ناظر داخلی و خارجی انتخاباتی حضور داشته باشند صحبت کرده تا راه حلی برای مشکل پیش آمده پیدا شود.
اما خانم رسا گفت:” تاهنوز از ما برای اشتراک در یک گفتمان جهت رسیدن به یک راه حل اساسی از سوی کدام نهادی دعوت نشده است”.
دو ماه قبل، انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کشور برگزار شد ولی کمیسیون انتخابات تاهنوز نتوانسته که نتایج ابتدایی آن را اعلام کند.
این در حالی است که روز گذشته، شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد که انتخابات افغانستان وارد بحران شده و مدیریت آن از کنترل کمیسیون خارج شده و باید برای بیرون رفت از این بحران، یک حکومت مشارکتی شکل گیرد.
محمد رقیب فیاض-
- کد خبر 9667
- پرینت