سازمان ملل متحد تخمین میکند که بیش از چهارده میلیون تن در جریان سال ۲۰۲۰ میلادی در افغانستان، نیازمند کمکهای مواد غذایی خواهند بود.
این سازمان امیدوار است که بتواند نیمی از نیازمندان را تحت پوشش کمکهایش قرار دهد.
عدم مصونیت غذایی، از هشدارهای بزرگی است که افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی با آن روبهرو میباشد.
تهدیدها با افزایش جنگ و گسترش دامنۀ ناامنیها، شمار زیادی را از خانهها و مناطقشان آواره ساخته است.
رادیو آزادی نوشت که سازمان ملل متحد سال پیشرو را برای افغانستان از نظر مصونیت غذایی، خیلی نگران کننده پیشبینی میکند.
به تخمین این سازمان، ۱۴٫۳ میلیون تن در افغانستان در جریان سال ۲۰۲۰ میلادی با بحران جدی مصونیت غذایی روبهرو خواهند بود.
تدامیچی یاماموتو نمایندۀ ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، در نشست شانزدهم دسمبر در شورای امنیت، گفت که جهت رسیدگی به نیازمندان در افغانستان به صدها میلیون دالر نیاز است.
او گفت: “امیدواریم سال آینده برای ۷٫۱ میلیون تن از شهروندان افغانستان رسیدگی کنیم. برای رسیدن به این هدف به ۷۳۳ میلیون دالر نیاز خواهیم داشت.”
حکومت افغانستان، امداد رسانی برای نیازمندان در افغانستان را پروسۀ ترکیبی میداند که در آن ادارههای مختلف داخلی و بینالمللی و سازمانهای خیریه باید به صورت مشترک کار کنند.
سازمان ملل متحد میگوید که افغانستان برای رسیدگی به نیازهای بشری و توسعه اقتصادش متکی به کمکهای خارجی خواهد ماند.
گزارش اخیر دفتر یوناما نشان میدهد که از میان ۳۴ ولایت افغانستان، باشندههای ۲۵ ولایت با سوء تغذیه شدید روبهرو اند و نیاز به کمکهای فوری دارند.
اداره هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) هم روز سهشنبه در یک اعلامیه گفت، افغانستان در حال حاضر با مرگبارترین بحران در سرتاسر زمین روبهرو است.
به گفته این اداره، ادامه جنگها و تهدیدها به غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان، باعث بیجا شدن بخش بزرگی از مردم شده و در نتیجه اقتصاد افغانستان را با بیثباتی روبهرو کرده است.
- کد خبر 9722
- پرینت