امروز یکشنبه (۵ حوت) مراسم افتتاح اولین محموله صادراتی افغانستان به هندوستان، در ولایت نیمروز برگزار شد.
وزیر فواید عامه در این مراسم گفت که انتقال اولین محموله کالاهای افغانستان به کشور هندوستان از طریق بندر چابهار نماد تعهد کشورهای ذیدخل برای اجرای سریع و موثر موافقتنامه چابهار است.
وی می گوید که افتتاح بندر ترانزیتی چابهار تجارت را در منطقه رونق خواهد بخشید و با بکارگیری هزینههای یکسان گمرکی، قیمت تمامشد کالاها پایین خواهد آمد و باعث تنظیم قیمت ها برای مصرف کنندگان و عرضه کنندگان میشود.
آقای یاری افزود: رشد مبادلات تجارتی بین افغانستان و کشورهای آسیای میانه در سال های اخیر بیش از دو برابر افزایش داشته است و شاخصهای اقتصادی نشان دهنده آن است که میزان مبادلات تجارتی میان کشورهای منطقه و افغانستان به سرعت در حال رشد است.
وزیر فواید عامه گفت که ارقام ارائه شده از میزان صادرات افغانستان نشان میدهد که ۳۰ درصد رشد داشته و بیشتر این صادرات از مسیرهای جدید ترانزیتی به کشورهای مقصد صورت گرفته است.
او خاطرنشان کرد که اکنون در منطقه تجاری چابهار ۱۵۰ شرکت به ارزش پنجاه میلیون دالر سرمایه گذاری کرده اند و سیزده فابریکه و سه گدام توسط این شرکت ها در این منطقه اعمار گردیده است.
همچنین در این مراسم “محمد رضا بهرامی” سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل گفت که امروز با همت عالی سه کشور، اولین محموله صادراتی به هند صادر می شود.
او گفت: این بندر نتیجه همت عالی رئیسان جمهور سه کشور جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری اسلامی ایران و کشور هند بوده است.
سفیر ایران در کابل افزود که نتیجه تلاشهای این سه کشور به بار نشسته و ما امروز شاهد ثمره آن هستیم. بهرامی افزود: پیام ما پیوستگی منطقه و تولید ثروت برای مردم منطقه و دوری از خشونت است.
آقای بهرامی اضافه کرد: بندر چابهار در مدت چند سال اخیر، ظرفیتهای خودش را با کمک ایران و مساعدت هندوستان ارتقاء داده است و فازهای بعدی بندر چابهار در سالهای آینده مورد استفاده و بهره برداری خواهد گرفت و این بندر نه تنها مورد استفاده این سه کشور، بلکه این دالان مناسب برای آینده منطقه شود.
وی با اشاره به روابط دو کشور ایران و افغانستان گفت که روابط این دو کشور در سطح بسیار عالی قرار دارد و روابطی که مبتنی بر چند اصل است که این اصول شامل مناسبات دولت با دولت، احترام متقابل به دو دولت و منافع مشترک است که می توان در نتیجه همکاری های دو جانبه به دست آورد.
او افزود: ما باید به توسعه جمعی فکر کنیم و به آینده ای که برای مردم منطقه خود رقم بزنیم و امیدوارم که دستاوردهای افغانستان در سال های اخیر که با همت تلاش بدست آمده با پیوستن گروههای مخالف به دولت افغانستان، به توسعه ثبات در منطقه مبدل شود.
همواره یکی از دغدغه های جدی افغانستان دسترسی به بنادر آبی بوده است. در سالهای اخیر بندر کراچی به دلیل همکاری نکردن پاکستان، هزینه حمل و نقل و دسترسی به بازارهای جهانی را به صورت چشم گیر افزایش داده است.
چابهار در مقایسه با بندر کراچی ۷۰۰ کیلومتر به مرکز افغانستان نزدیکتر است و هزینه هر کانتینر اموال از این مسیر، بین ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ دالر کاهش خواهد یافت.
کارشناسان اقتصادی می گویند: چابهار ارزان ترین و نزدیک ترین مسیر ترانزیتی برای دسترسی افغانستان به آبهای بین المللی و وصل شدن به مسیرهای ترانزیت جهانی است. چابهار بر علاوه صدها میلیون دالر حق ترانزیت به افغانستان، وابستگی تجارتی – ترانزیتی افغانستان به پاکستان را کاهش داده و افغانستان را قادر میسازد تا سیاست تجارت خارجیاش را با میزان وابستگی کمتری به پاکستان طراحی کند.
- کد خبر 8619
- پرینت