آقای غنی در این دیدار گفت که کابل باید با مدیریت آب و زمین به یک شهر امید مبدل شود. وی افزود که کلستر واضح بین دانشگاهها و وزارتخانهها به میان آید و همچنین از آنان خواست تا دروس تئوریک و عملی را باهم یکجا کنند.
وی به معین علمی وزارت تحصیلات عالی دستور داد تا چند مرکز تحقیقات ملی آب و محیط زیست را در ولایات نیز ایجاد نماید و به زودترین فرصت روی تشکیل این مرکز کار کند تا بودجه آن از طریق وزارت مالیه اجرا شود و همچنین بودجه مراکز ولایتی در بودجه سال آینده گنجانده شود.
اشرف غنی گفت که از ظرفیتهای جوانان افغان در خارج از کشور از طریق آنلاین استفاده صورت گیرد و باید بالای مدیریت آب به یک بحث اصولی و واحد برسیم.
آقای غنی تصریح کرد که در هر پروژه باید یک بخش برای تحقیقات اختصاص داده شود تا دانشجویان در پروژههای مربوطه، تحقیقات خویش را انجام دهند.
وی افزود که مردم افغانستان میخواهند، حرکت سریع و واقعی را در خصوص مهار آبها و تحفظ سرحدات دریاها و ترمیم آن مشاهده کنند. وی از تیم این مرکز خواست تا یک تحقیق و ارزیابی همه جانبه را در مورد دریای کابل نیز انجام دهند.
در همین حال، معین علمی وزارت تحصیلات عالی نیز گفت که روی نظریات ارائه شده از سوی آقای غنی در مورد بهبود مرکز تحقیقات ملی آب و محیط زیست، کار صورت گرفته است.
وی افزود که بخاطر جلوگیری از تداخل وظیفهای و تورم تشکیلاتی این مرکز، روی یک طرح کار شده است و با کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی نیز در این زمینه بحث ها جریان دارد.
محمد سعید کاکر؛ رئیس دانشگاه پلیتکنیک و شمار دیگری از استادان در مورد اهمیت آب و تحفظ آن بهخصوص آب های شیرین صحبت کرده، گفتند که در قسمت حفظ آب کابل هماهنگی میان ادارات مربوطه به وجود آید.
جمعه ۲ سنبله ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۲
- کد خبر 7270
- پرینت