وزارت عدلیه میگوید که صدها تن از شهروندان افغانستان در سال جاری درخواست ترک تابعیت دادهاند.
امان ریاضت، سخنگوی وزارت عدلیه در صحبت با خبرگزاری آوا، عنوان کرد که از اول سال جاری تاکنون، ۴۱۲ تن از اتباع کشور خواستار ترک تابعیت افغانستان شدهاند.
آقای ریاضت افزود که این شمار شهروندان کشور، برای به دست آوردن پناهندگی کشورهای خارجی چنین درخواستی را مطرح کردهاند.
براساس اظهارات وی، طی مراحل ترک تابعیت بعد از بررسی کمیسیون مربوط وزارت عدلیه، منظوری شورای وزیران و سرانجام حکم مقام ریاست جمهوری در این زمینه انجام مییابد.
سخنگوی وزارت عدلیه تاکید کرد که شماری از درخواستهای شهروندان پذیرفته شده و شمار دیگر در مرحله اجرا است.
به گفته او، درخواست ترک تابعیت تعدادی از شهروندان بنابر به دلایلی ممکن است از سوی دولت پذیرفته نشود.
ترک تابعیت میتواند بنابر دلایل ذیر از سوی دولت افغانستان رد شود:
• تقاضاکننده در برابر دولت افغانستان وجایب و مکلفیت های قانونی داشته باشد که آنرا انجام نداده است.
• در برابر ادارات، موسسات، شرکتهای دولتی ومختلط و اتباع کشور، مسوولیتهای مالی یا مقاولاتی کاری داشته باشد.
• به جرایم خیانت متهم یا تحت تعقیب عدلی قرار داشته و یا به حکم محکمه محکوم گردیده و هنوز مدت محکومیت خویشرا سپری نکرده باشد.
• ترک تابعیت شخص خطری را به امنیت یا منافع و مصالح افغانستان متوجه سازد.
همچنان شخصی که تابعیت افغانستان را ترک میکند، مکلف است الی مدت یکسال تمام اموال غیر منقول خود را در داخل کشور به فروش برساند.
شماری افغانستانیهای که به دلیل جنگ و فقر و بیکاری کشور را ترک کرده و در کشورهای خارجی زندگی میکنند، به میلیونها تن میرسد.
از سوی دیگر، اما غیرافغانستانیهایی هستند که کشور خود را ترک کرده و در آرزوی پناهندگی در افغانستان هستند.
آماری که امان ریاضت، سخنگوی وزارت عدلیه در اختیار خبرگزاری آوا، قرار داده است، نشان میدهد که تنها در سال جاری سه تن از شهروندان کشورهای خارجی درخواست پناهندگی در افغانستان داده اند.
اینکه این شهروندان خارجی متعلق به کدام کشورها هستند، سخنگوی وزارت عدلیه جزئیاتی ارایه نکرد. اما در گذشته اتباع کشورهای عراق، پاکستان، تاجکستان و ایران درخواست پناهندگی در افغانستان داده اند.
آمدن شهروندان خارجی به افغانستان برای بعضیها حیرتآور و مضحک است؛ زیرا مردم افغانستان خود با مشکلاتی زیادی از جمله جنگ و ناامنی و فقر دست و پنجه نرم میکنند.
گفته میشود که شمار خارجیان که رسما درخواست پناهندگی به افغانستان داده اند به ۷۰ تن دیگر اعم از زن و مرد میرسد که به دلایل مختلف کشورهای شان را ترک کردهاند.
- کد خبر 1620
- پرینت