شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » نشست اضطراری در پی بروز علایم شکست انتخابات در افغانستان

به دنبال بی‌اعتنایی مردم به نام‌نویسی در انتخابات، حکومت افغانستان جلسۀ اضطراری برگزار کرد.

به گزارش فارسی.رو، رییس اجرایی حکومت افغانستان در جلسۀ فوق‌العادۀ شورای وزیران گفت که اگر ثبت نام رأی‌دهنده‌گان ناکام شود، پروسۀ سیاسی به چالش کشیده خواهد شد.

رییس اجرایی گفت که در زمینۀ ثبت نام رأی دهنده‌گان اطلاع‌رسانی و آگاهی‌دهی لازم صورت نگرفته است.

رییس اجراییه کشور ابراز داشت: ثبت نام رأی‌دهنده‌گان مهمترین بند اصلاحات انتخاباتی بود و خواست عمدۀ نهادهای داخلی، بین‌المللی، مردم و احزاب سیاسی؛ اما وقتی با مردم صحبت می‌کنیم آن‌ها فکر می‌کنند که کارت‌های سابقه همچنان مدار اعتبار است.

عبدالله عبدالله تأکید کرد که مردم تنها در صورتی در انتخابات پارلمانی، شورای ولسوالی، شورای ولایتی و ریاست‌جمهوری رأی داده می‌توانند که ثبت نام کنند.

رییس اجرایی اضافه کرد که ثبت نام و تهیۀ فهرست رأی‌دهنده‌گان برای جلوگیری از تقلب گسترده و برگزاری یک انتخابات شفاف در نظر گرفته شده است.

رییس اجرایی از تمام ادارات افغانستان خواست که تسهیلات لازم را به منظور شرکت در ثبت نام رأی‌دهنده‌گان فراهم سازند.

عبدالله عبدالله خاطر نشان ساخت که کامیابی انتخابات افغانستان، مربوط به کامیابی به پروسۀ ثبت نام رأی دهنده‌گان است. اگر این پروسه ناکام شود، وضعیت سیاسی به چالش کشیده می‌شود.

رییس اجرایی با بیان این‌که در روزهای پسین تغییرات نسبی در پروسۀ ثبت نام مشاهده می‌شود، گفت که پروسۀ ثبت نام یک بحث ملی و سرتاسری است و همکاری مردم و حکومت در موفقیت آن حتمی می‌باشد.

هشدار از تحریم انتخابات

یکی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، از احتمال مهندسی انتخابات سخن می‌زند.

احمدولی مسعود دیروز هنگام نام‌نویسی در انتخابات گفت که در بیش از یک هفتۀ گذشته شاهد بوده اند که مردم نسبت به پروسۀ ثبت نام رأی دهنده‌گان «بی‌علاقه» و «بی‌انگیزه» هستند. آقای مسعود می‌افزاید که دلیل این بی‌علاقه‌گی، تقلبات گسترده‌یی است که در انتخابت ۱۳۹۳ انجام شد، می‌باشد.

او به این باور است که مردم با تجربۀ انتخابات سال ۹۳، اعتماد و انگیزۀ شان نسبت به پروسۀ انتخاباتی را که از دل آن حکومت فعلی به وجود آمده است، از دست داده اند.

احمدولی مسعود می‌گوید که مردم نباید انتخابات را که یک پروسۀ دموکراتیک است، نباید به «هیچ صورت» خالی بگذارند.

او خطاب به شهروندان گفت: “بروید ثبت نام کنید و آمادۀ رأی دادن باشید، اگر باور داشتید که انتخابات شفاف، عادلانه و دموکراتیک برگزار خواهد شد، رأی بدهید و اگر دیدید که تقلب می‌شود و این روند شفاف نیست، به صورت سازمان‌یافته و همه‌گانی انتخابات را تحریم کنید”.

آقای مسعود «حلقاتی» را در حکومت و بیرون از حکومت به «مهندسی انتخابات» پیشرو متهم می‌کند و می‌گوید که این حلقات می‌خواهند مردم در پروسۀ انتخابات اشتراک نکنند تا خودشان مجال پیدا کنند که از یکسو دورۀ حکومت وحدت ملی را «تمدید» کنند و از سوی دیگر، اگر نیاز بود، «تقلب» کرده بتوانند.

رییس عمومی بنیاد شهید مسعود هم‌چنان گفت که اگر مردم میدان انتخابات را تحریم کنند، «تقلب‌کاران» و کسانی که «رأی مردم را دزدیده» اند، بار دیگر مجال «استفاده‌جویی» خواهند یافت.

فروش ستیکرهای انتخابات

همایون همایون معاون نخست مجلس می‌گوید: ستیکرهایی‌که بر روی تذکره تابعیت رای دهنده‌گان نصب می‌شود، در کابل خرید و فروش می‌شود.

او در نشست روز شنبۀ مجلس گفت که در ولایت کابل کتاب‌های ستیکر فروخته می‌شود، اکثریت وکیل صاحب‌ها و کسانی‌که می‌خواهند در انتخابات کاندید شوند این کتاب‌ها را خریداری می‌کنند و بر روی تذکره‌های جعلی نصب می‌کنند، نمی‌دانم که آینده این انتخابات چه خواهد شد.

وضعیت آمادۀ انتخابات معیاری نیست

یک مقام کمیسیون انتخابات، ضعف‌ها در پروسۀ ثبت نام را تأیید می‎کند و می‎گوید که وضعیت کشور آمادۀ برگزاری انتخابات معیاری نیست.

شهلا حق سرپرست دبیرخانه کمیسیون انتخابات اشتراک اندک مردم را در روند ثبت نام رای دهندگان پذیرفت و گفت: “۱۸۹ هزار نفر تا دیروز جمعه برای شرکت در انتخابات در ۱۲۹۱ مرکز در سراسر کشور ثبت نام کرده اند”. خانم حق افزود که برنامه‌های آگاهی دهی کمیسیون انتخابات از طریق ۱۲ تلویزیون، ۶۶ رادیو و دیگر رسانه‌ها انجام شده و این کمیسیون در تلاش گسترش این برنامه‌ها است تا مردم برای سهم گرفتن در انتخابات بیشتر تشویق شوند.

به گفته او، کمیسیون اقدام‌های عاجل دیگری را نیز همانند پیام رسانی از طریق تلفن‌های همراه، نصب بروشورهای تبلیغاتی، تبلیغ از طریق ملاامامان مساجد و نشست‌های مستقیم با مردم با به منظور آگاهی دادن بیشتر به مردم روی دست گرفته است.

سرپرست دبیرخانه کمیسیون انتخابات بی‌باوری مردم را یگانه علت عدم اشتراک آنان در روند ثبت نام رای دهندگان عنوان کرد و بیان داشت که وضعیت فعلی کشور برای برگزاری انتخابات معیاری آماده نیست.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان