به گفتۀ شماری از اعضای مجلس نمایندهگان، حکومت در طرح تازهیی، میکوشد تا بخش هایی از کشور را همچون بخشهای امن به طالبان واگذار کند.
نمایندهگان مجلس، در نشست عمومی روز شنبه (۲ سرطان) این مجلس، چگونگی گفتوگوها با طالبان و تمدید آتشبس یک جانبه از سوی حکومت در برابر این گروه را به بررسی گرفتند.
رییس مجلس نمایندهگان، چگونگی گفتوگوهای صلح حکومت با طالبان را مبهم میداند و تأکید میورزد که مردم از روند به گفتۀ او «پنهانی و ناروشن» صلح پشتیبانی نخواهند کرد.
به گفتۀ شماری از اعضای مجلس نمایندهگان، حکومت در طرح تازهیی، میکوشد تا بخش هایی از کشور را همچون بخشهای امن به طالبان واگذار کند.
عبدالروف ابراهیمی، در این باره گفت: «صلحی که گُنگ باشد و صلحی که تمام جزیاتش از مردم افغانستان پنهان باشد این را ما قطعاً قبول کرده نمی توانیم.»
در همین حال، شماری از نمایندهگان دیگر مجلس نیز میگویند که حکومت حق ندارد بی رأی زنی با مردم، به طالبان امتیاز بدهد.
عبدالطیف پدرام، اظهار داشت: «ما با این صلح تحت مدیریت آقای غنی و مدافعان خارجی شان واقعأ نگران استیم و بسیار روشن و صریح می گویم که هیچ نوع توطیه یی برای ما پذیرفتنی نیست.»
فوزیه کوفی، نیز بیان داشت: «خوب است که ما همین میکانیزم را در جریان قرار بگیریم یک توافقی بالایش وجود داشته باشد یک تعریف مشترکی وجود داشته باشد و پروسه صلح منحیث یک وسیله استفاده نشود که یک گروه برود و گروه دیگر بیاید.»
اما، شماری از نمایندهگان، از برنامههای رییس جمهور غنی در بارۀ صلح و گفتوگو با طالبان استقبال میکنند.
ملا تره خیل، یکی از این نمایندهگان است. او میگوید: «باید از این ابتکار رییس جمهور، از این جرأت رییس جمهور ستایش شود و برما نماینده گان فرض عین است که حمایت کنیم.»
اما، حکومت و شورای عالی صلح، هرگونه معاملۀ پنهانی را با طالبان رد میکنند.
سید احسان طاهری، سخنگوی شورای عالی صلح در این باره میگوید: «در بستۀ پیشنهادی که شورای عالی صلح از صدای مردم افغانستان آن را توحید کرده هیچ بحثی از مناطق امن در آن نیست.»
شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری نیز میافزاید: «رییس جمهور با شخصیت های مختلف سیاسی، نماینده گان احزاب شخصیت های محترم جهادی رییس محترم پارلمان و و اقشار مختلف مردم نشست های مشورتی را آغاز کرده است ما انتظار داریم اگر پارلمان افغانستان کدام نظری دارد با ما شریک سازد.»
- کد خبر 6951
- پرینت