نجیب آقا فهیم وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی امروز سهشنبه (۴ ثور) در نشستی زیر عنوان “اثرات تخریب محیط زیست بر صحت عامه” در کابل از پیامدهای خشکسالی در کشور به شدت ابراز نگرانی کرد.
آقای فهیم گفت که هم اکنون بسیاری از ولایات افغانستان با خطر خشکسالی روبرو میباشند که این مساله تاثیرات مخرب اجتماعی و زیست محیطی را بر مردم افغانستان تحمیل خواهد کرد.
وی گفت، هم اکنون چراگاهها و علفزارها که در گذشته مکانهای مناسبی برای مالداری محسوب میشدند، به کلی از بین رفته، مشکل کم آبی در بسیاری از ولایات وجود دارد و هزاران مواشی در خطر تلف شدند.
آقای فهیم بروز خشکسالی در افغانستان را تهدیدی بزرگی برای روستا نشینان افغانستان که بیشترین جمعیت کشور را تشکیل میدهند دانسته، گفت که این خطر زندگی روستا نشینان را که مبتنی بر مالداری و زراعت آنهم از نوع للمی آن است با خطر مواجه کرده است.
وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث هشدار داد که معضل خشکسالی با اثرات ناگوار و مخربی که بر روستا نشینان افغانستان در قبال دارد، خطر مهاجرتهای میلیونی روستائیان به شهرها را تشدید کرده است.
آقای فهیم؛ نبود علفچرها ناشی از بروز معضل خشکسالی در مناطق عمدتا روستایی افغانستان را هرچند با هزینه هنگفت نیم میلیون دالر مهار پذیر دانست، اما نابودی منابع آبی در روستاها را چالشی خواند که راه حلی نداشته و به مهاجرتهای میلیونی ختم خواهد شد.
وی گفت که وزارت زراعت افغانستان طرحی را برای تهیه علوفهجات به مواشی آماده کرده که با هزینه بیش از نیم میلیون دالر علوفه یک ساله برای مواشی آماده خواهد شد.
اما به گفته این مسوول حکومت منابع آبی مردم در ولایتهای جوزجان، سرپل، بادغیس و نیمروز در حال نابودی است که این مساله بروز فاجعه محیط زیستی و اجتماعی را شدت میبخشد.
آقای فهیم در این باره بیان داشت که ولایت جوزجان که از دو منبع آبی هجده نهر مزار شریف و دریای سرپل برخوردار بود درسال جاری از ماه حمل به این طرف با کم آبی روبرو شده و این معضل در ولایتهای نیمروز و بادغیس نیز روستائیان را به شدت تهدید میکند.
وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی، بسیج همگانی مردم از طریق استفاده به صرفه از منابع آبی را راه حل مهار این معضل دانسته از مردم خواست که در برابر معضلات زیست محیطی به صورت همگانی بسیج شوند.
- کد خبر 6505
- پرینت