شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » نخستین جشنواره شعر افغانستان در سوئد برگزار شد

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، اولین جشنواره‌ شعر افغانستان در شهر اوپسالای سوئد، برگزار شد.

در این سال‌ها به دلیل حضور تعداد فراوانی از مهاجران در کشورهای اروپایی، فعالیت‌های فرهنگی در این قاره و به خصوص در سوئد، افزایش داشته است.

جشنواره‌ فیلم افغانستان در استکهلم با سابقه‌ای چندین ساله از جمله‌ این فعالیت‌ها بوده است. اکنون جشنواره‌ «شعر اوپسالا»، گام دیگری است که امسال اولین دوره‌ خود را به انجام رساند.

«ابراهیم امینی» از اتریش، «صدا سلطانی» از آلمان، «شهیر داریوش» از فرانسه، «شهباز ایرج» و «سهراب سیرت» از انگلیس، «حمیده میرزاد» از نروژ و از سوئد «محمدشریف سعیدی»، «محبوبه ابراهیمی»، «فریبا حیدری»، «مرجان اصغری»، «عزیزالله نهفته»، «فرید اروند»، «مریم احمدی»، «ضیا قاسمی» و «تریس والستروم» شاعر سوئدی، پانزده شاعری بودند که مهمان جشنواره‌ی «شعر اوپسالا» بودند و آثارشان را برای علاقمندانی که در این برنامه شرکت کرده بودند، خواندند؛ تعدادی که به گفته‌ «یوسف رضایی»، مسئول انجمن صلصال، که برگزارکننده‌ این جشنواره است، می‌توانست بیش‌تر از این باشد.

«رضایی» در صحبت‌هایش در افتتاحیه‌ جشنواره گفت: «امیدوار است با رفع محدودیت امکانات در دوره‌های بعدی جشنواره، بتوانند تعداد بیش‌تری از شاعران افغانستانی را از اروپا و دیگر کشورها دعوت کنند و آن را استمرار ببخشند.»

مضامین شعرهایی که با قالب‌های متنوع در جشنواره خوانده شدند، بیش‌تر در موضوع غم غربت و اندوه مهاجرت بود. آثاری که با حال و هوای مخصوص به خود حکایت از ظهور گونه‌ دیگری از ادبیات مهاجرت در بدنه‌ شعر و ادبیات افغانستان داشتند.این آثار از سوی علاقمندان ادبیات و فرهنگیان مهاجر مقیم سوئد با استقبال خوبی مواجه شد.

شاعر نام‌آشنا «شهباز ایرج» دیگر مهمان این جشنواره می‌گوید: «برگزاری چنین جشنواره‌ای برای شاعرانی که از جامعه‌ خود و بستر طبیعی زبان خود دور افتاده و در گوشه‌های مختلف ‌ جهان آواره شده‌اند، فرصت خوبی است تا دور هم جمع شوند و تازه‌ترین آثار هم‌دیگر را بشنوند و در زمینه‌ این آثار و مسایل مختلف و فضای جامعه‌ ادبی افغانستان صحبت و هم‌اندیشی داشته باشند.»

این جشنواره بعد از شعرخوانی شاعران ، با صحبت‌های «داود سرخوش» هنرمند سرشناس افغانستانی که از اتریش به جشنواره دعوت شده بود، پایان یافت.

«سرخوش» ضمن صحبت درباره‌ تعامل شعر و موسیقی امروز افغانستان، در بخشی از سخنانش گفت: «با وجود بهره‌هایی که موسیقی امروز افغانستان از شعرهای شاعران معاصر و به خصوص شاعران جوان برده، هنوز این ارتباط و تعامل کم است که باید این نقصان جبران شود تا باعث پیش‌رفت هر دو به خصوص موسیقی شود.»

به گزارش شفقنا، این جشنواره بنا است پس از این به صورت سالانه در اوپسالا استمرار داشته باشد.

/انتهای پیام/

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان