نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان به تازگی گفته است که اکنون کلید صلح در دست خود افغانهاست و آنان باید تمامی اختلافات شان را برای توافق صلح کنار بگذارند.
سفارت امریکا در کابل با نشر اعلامیهای گفته که آقای خلیلزاد روز گذشته در یک نشست خبری در کابل گفته است که امریکا برای آوردن صلح و ختم جنگ در افغانستان عجله دارد.
آقای خلیلزاد گفته که هم اکنون بهترین فرصت برای تامین صلح در افغانستان به وجود آمده و افغانها باید از این فرصت پیش آمده درست استفاده کنند.
در اعلامیه به نقل از خلیلزاد آمده: “من طالبان را برای گفتگوهای مستقیم با حکومت افغانستان تشویق کردهام. این راهبرد ما است که گفتگوها بینالافغانی باشد. من همین پیام را به حکومت افغانستان نیز رساندم. افغانها ضرورت دارند که از راه گفتگوهای بینالافغانی به این بنبست، یک راه حل پیدا کنند”.
به گفته او، هم اکنون کلید دریافت راه حل به مشکلات افغانستان در دست خود افغانها است.
نماینده ویژه امریکا همچنین گفته است که در نشست قطر به پیشرفتهای مهمی دست یافته است و هم اکنون باید افغانها اختلافهای سیاسی شان را کنار بگذارند.
او، عدم دخالت حکومت افغانستان در روند صلح را رد کرده و گفته: “ما مشترکا کار میکنیم تا به یک آتشبس جامع برسیم. ما با حکومت افغانستان و همکاران بینالمللی کار میکنیم تا میکانیزمهای قابل تطبیق را برای رسیدن به این هدفها دریابیم”.
خلیلزاد در مورد احتمال ایجاد موقت در افغانستان نیز گفته که این موضوع در نشست قطر بحث نشده است.
این در حالی است که چهارمین دور نشست قطر که شش روز ادامه داشت به روز شنبه (۶ دلو) به پایان رسید.
گفته میشود دو طرف در این نشست به توافقات کلی در مورد خروج نیروهای امریکایی و قطع رابطه طالبان با داعش و القاعده دست یافته اند.
آقای خلیل زاد پس از ختم این نشست و هنگام سفر به کابل گفت که هدف از تلاشهایش برقراری آتش بس و آغاز مذاکرات بین الافغانی است و بدون توافق روی این دو مساله هیچ توافقی در کار نیست.
با این وجود، رییس جمهور غنی، دیروز دوشنبه (۸ دلو) در پیامی به مردم افغانستان گفت: “ما صلح با تدبیر میخواهیم و نباید تجربه داکتر نجیب الله دوباره تکرار شود.”
آقای غنی افزود: “ما به خاطر به صلح با تدبیر تاکید میکنیم که از تجربه داکتر نجیب الله آگاهی کامل داریم ما همه میدانیم که به او چگونه فریب داده شد، سازمان ملل به وی تضمین تامین صلح را داد اما متاسفانه به فاجعه انجامید”.
او خاطر نشان کرد که به حیث مسوول و رهبر ۳۵ میلیون نفوس افغانستان از نقش فعلی منطقه و جهان آگاهی دارد و این را نیز میداند که خطرات و تهدیدهای احتمالی بعد از توافقنامه صلح کدامها اند.
به گفته او، قربانیهای جنگ افغانها هستند و بنآ ابتکار صلح نیز باید بدست افغانها باشد.
– کابل
- کد خبر 8329
- پرینت