همزمان با این اما جمعیت اسلامی میگوید که این حزب جدا از هیئت احزاب دیگر، هیئتی را به رهبری محمد یونس قانونی ایجاد کردهاست.
حزب جمعیت اسلامی، از تهیۀ طرح این حزب برای پیشبرد گفتوگوهای صلح خبر میدهد.
این حزب، میگوید که این طرح دربرگیرندۀ پنج جناح است؛ جبهۀ مقاومت، احزاب، حکومت، طالبان و جامعه مدنی.
اعضای حزب جمعیت میگویند که هرگاه این جناحها دربارۀ گفت وگوهای صلح به توافق برسند، زمینه برای برقراری صلح در کشور فراهم خواهد شد.
حفیظ منصور، رییس کمیتۀ سیاسی جمعیت اسلامی در این باره گفت: «پنج جناح مذاکره کننده درنظر گرفته شده است؛ جناح حکوت، طالبان، جناح جبهه مقاومت، جناح احزاب و جناح نهادهای مدنی.»
رییسجمهور غنی، در نشست ژنیو طرح و هیئت گفتوگو کنندۀ حکومت با طالبان را اعلام کرد – طرحی که از سوی احزاب چون جمعیت، اسلامی و جنبش رد شده است – چون به گفتۀ آنان، اعضای هیئت دولتی توانایی پیشبرد گفتوگوها را ندارند.
این احزاب، پس از رد هیئت حکومتی، اعلام کردند که یک هئیت هفت نفری مستقلانه و جدا از هیئت حکومتی را ایجاد کردهاند – طرحی که اکنون حزب اسلامی گلبدین حکمتیار میگوید طالبان در گفتوگو با این حزب، تأیید کردهاند که با این هیئت به میز گفتوگوها مینشینند.
همایون جریر، عضو حزب اسلامی گلبدین حکمتیار در این باره میگوید: «ما به این باور داریم که طالبان حاضر استند که با این هیئت به مذاکره بنشینند.»
همزمان با این اما جمعیت اسلامی میگوید که این حزب جدا از هیئت احزاب دیگر، هیئتی را به رهبری محمد یونس قانونی ایجاد کردهاست.
حفیظ منصور میافزاید: «حکومت که در رأی قدرت است از امکانات و فرصتهای بیشتری برخوردار است و آوردن یک اجماع برای حکومت کار بسیار آسانی است و ما با تجریه دریافتیم که به تنهایی و تکروی مشکلی حل نمیشود.»
این پرسش را که چرا احزاب میخواهند بگونۀ مستقلانه با طالبان گفت وگو کنند را از بشیر احمد ته ینج، سخنگوی حزب جنبش پرسیدیم: «میکانیزمی را که حکومت برای صلح پیش کردهاست، ناقص است.»
با این همه، حکومت اما گفته است که احزاب باید در چارچوب طرح صلح حکومت که در روند گفت وگوهای صلح با طالبان سهم گیرند.
- کد خبر 7880
- پرینت