شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » وزارت تحصیلات عالی: جداسازی صنف‌های دانشگاه‌ها در دستور کار نیست

ضیا ساحل، روز جمعه به طلوع نیوز گفته بود که وزارت تحصیلات عالی تصمیم گرفته تا در سال ۱۳۹۷ هجری شمسی برای شش‌هزار دانش‌جوی دختر صنف‌های اختصاصی و جداگانه در دانشگاه‌های کشور ایجاد کند. او افزوده بود که این صنف‌ها ویژۀ دختران خواهد بود و دانش‌جویان پسر حق اشتراک در این صنف‌ها را نخواهند داشت.

در حالی که پیش از این، سخن‌گوی وزارت تحصیلات عالی تأیید کرده است که صنف‌های جداگانه برای دختران و پسران در دانشگاه‌ها درنظر گرفته شده است، اما اکنون او این موضوع را رد می‌کند.

ضیا ساحل، روز جمعه (۱۲اسد) به طلوع نیوز گفته بود که وزارت تحصیلات عالی تصمیم گرفته تا در سال ۱۳۹۷ هجری شمسی برای شش‌هزار دانش‌جوی دختر صنف‌های اختصاصی و جداگانه در دانشگاه‌های کشور ایجاد کند. او افزوده بود که این صنف‌ها ویژۀ دختران خواهد بود و دانش‌جویان پسر حق اشتراک در این صنف‌ها را نخواهند داشت.

آقای ساحل، استدلال کرده بود که حضور دختران در دانشگاه‌ها کمرنگ است و به همین دلیل این تصمیم گرفته شده است: «در این صنف‌ها پسران نمی‌توانند درس بخوانند و این صنف‌‎های جداگانه اند. البته صنف‌های مختلط هم وجود دارند اما این صنف‌ها اختصاصی و جداگانه اند که فقط دختران درس خوانده می‌توانند.»

اما اکنون سخن‌گوی وزارت تحصیلات عالی ابراز نظر در بارۀ ایجاد صنف‌های جداگانه برای دختران و پسران را در دانشگاه‌ها، اشتباه لفظی می‌گوید: «ممکن اشتباه از نزد من شده باشد و من از طلوع نیوز معذرت خواهی کردم. در بخش علوم طبی در بخش‌های تیوری، دانشجویان یکجا اند، اما در کارهای عملی جدا اند و همچنان این رشته‌ها دوازده نه بیست و دو رشته اند و من از این بابت پوزش میخواهم.»

این اظهارات سخن‌گوی وزارت تحصیلات عالی، واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی و نیز میان دانشجویان و فعالان حقوق زن برانگیخته است.

شماری از این دانش‌جویان، این کار را تبعیض جنسیتی خوانده اند. از سویی هم، شماری از نماینده‌گان مردم می‌گویند که جدا کردن دختران و پسران در دانشگاه‌ها خلاف اصول نهادهای عملی است.

هرچند سخن‌گوی وزارت تحصیلات عالی این موضوع را رد می‌کند، اما در نتایج اعلام شدۀ کانکور امسال از آدرس وزارت تحصیلات عای، دیده می‌شود که در برخی از رشته‌‎ها تنها دختران حق انتخاب دارند و پسران نمی توانند به این صنف‌ها راه بیابند.

با این همه، مسؤولان کمیتۀ کانکور می‌گویند که ۶۷هزار دانش آموز دختر امسال در آزمون راه یابی به دانشگاه ها اشتراک کرده اند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان