مقامهای محلی در شمال و غرب افغانستان از مرگ دستکم ۲۰ نفر در جریان سیلابها در این مناطق افغانستان خبر دادهاند. دستکم ۱۴ نفر دیگر زخم برداشتهاند.
از این تعداد ۱۰ نفر در فاریاب، ۹ نفر در ولایت غربی هرات و یک نفر دیگر در بلخ جان خود را از دست دادهاند.
این تلفات ناشی از بارش شدید باران و سیل از دو روز به اینسو رخ داده است.
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث افغانستان اعلام کرده است که فردا (شنبه، ۹ حمل/فروردین) و هفته آینده ولایت هرات شاهد بارندگیهای شدید احتمالی خواهد بود.
هرات: وضعیت بحرانی است
مقامهای دولتی ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتهاند که از دیشب تاکنون در نتیجه سرازیر شدن سیل در چندین ولسوالی این ولایت ۹ نفر جان باختهاند.
فرهاد جیلانی، سخنگوی والی هرات وضعیت در این مناطق را بحرانی خواند و گفت که بازارچه تاریخی هرات که در ناحیه دوم این شهر موقعیت دارد نیز به دلیل بارانهای شدید ویران شده است.
تاکنون ۴ نفر زخمی در این مورد گزارش شده است.
به گفته آقای جیلانی، سیل در ولایت هرات افزون بر تلفات جانی، سبب از بین رفتن هزاران جریب زمین زراعتی و دهها منزل مسکونی و مکتب/مدرسه شده است.
ده روز قبل نیز ۱۳ نفر از جمله چهار زن و سه کودک در اثر سیل در این ولایت جانهایشان را از دست داده بودند.
فاریاب: خسارات مالی
مقامهای دولتی ولایت فاریاب در شمال افغانستان نیز از جان باختن نزدیک به ۱۰ نفر به شمول زنان و کودکان خبر دادهاند.
جاوید بیدار، سخنگوی والی فاریاب به بیبیسی گفت که بارانهای شدید و سیل در دو شب و روز گذشته در پنج ولسوالی این ولایت و بخشهایی از شهر میمنه ادامه داشته، که در اثر آن نزدیک به ۱۰ نفر کشته و بیش از ۱۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
به گفته آقای بیدار، بیش از ۱۵۰۰ منزل مسکونی و صدها دکان تخریب و نزدیک به ۵۰۰۰ جریب زمین زراعتی تخریب شده است.
ساکنان ولسوالیهای دولت آباد، شیرین تگاب، خواجه سبز پوش و خواجه موسی ولسوالی پشتونکوت میگویند که تاکنون ۱۳ جسد از دم سیلابها پیدا شده است. ۱۱ نفر دیگر از جمله یک خواهر و برادر که چوپان بودند لادرک هستند.
این ساکنان میگویند که از ساعت ۶ شام تا ۶ صبح تمام شبکههای مخابراتی ولسوالیهای این ولایت به دستور طالبان خاموش میشود، به همین دلیل مناطق زیر سیل از اطلاعدهی به ساکنان بلند دشتها غافل ماندند و میزان تلفات و خسارات بالا رفت.
بلخ: تخریب ۵۰۰ مسکن
مقامهای ولایت بلخ نیز گفتهاند که از دیشب تاکنون در ۳ ولسوالی شولگره، چمتال و دهدادی این ولایت و در ۱۰ منطقه اطراف شهر مزارشریف سیل جاری شده است.
رحمت الله زاهد رییس مبارزه با حوادث بلخ به بیبیسی گفته که تاکنون پنجصد خانه و صدها جریب زمین در این مناطق تخریب شدهاند.
تاکنون از جان باختن یک تن و زخمی شدن چندین تن دیگر در ولسوالی چمتال این ولایت گزارش شده است.
حدود سه هفته پیش وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث افغانستان اعلام کرد که در پی بارانهای شدید و جاری شدن سیل در ولایتهای قندهار، هلمند و فراه در جنوب افغانستان دستکم ۲۰ نفر کشته شدهاند.
افغانستان به دلیل اقلیم ویژهای که دارد کشوری سیلخیز به حساب میآید.
هر سال از اواخر ماه فوریه/فبروری به دلیل آب شدن برفها و بارانهای بهاری، در مناطق مختلف این کشور سیل جاری شده و تا ماه ژوئیه/جولای ادامه مییابد.
۲۱ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان در مقابل سیل و رانش زمین از آسیبپذیری بیشتر برخوردارند و در ولایتهای شرقی و شمالشرقی خطر این حوادث بیشتر است.
با سیل چگونه مقابله کنیم؟
- کد خبر 8894
- پرینت