شما اینجا هستید
آرشیو مطالب » سازمان همکاری های شانگهای: در قبال قضایای افغانستان بی اعتنا بوده نمی توانیم

ارگ ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید، محمداشرف غنی رئیس جمهور کشور، قبل از ظهر روز گذشته در نشست سران سازمان هم‌کاری‌های شانگ‌های که در شهر شینگداو چین برگزار گردیده بود، اشتراک و سخنرانی کرد و سران کشورهای سازمان متذکره از پلان صلح حکومت افغانستان اعلام حمایت کردند.

کاخ ریاست جمهوری با نشر خبرنامه‌یی گفته است که رییس جمهور آن نشست افزود، آسیا درحال پیشرفت است و سازمان همکاری‌های شانگهای فضای را ایجاد کرده است که ما می توانیم مبارزۀ خود را علیه گروه‌های تروریستی بین المللی و گروپ‌های جرمی بین المللی هماهنگ و سرعت ببخشیم.

به اساس خبرنامه، رئیس جمهور کشور با اشاره به صلح و اعلام آتش‌بس با طالبان گفت، بعد از ابتکار آتش‌بس دولت افغانستان با طالبان، طالبان نیز در روز و شب‌های عید اعلام آتش‌بس نمودند.

وی در سخنانش با اشاره به فتوای علمای دینی بر ضد جنگ افغانستان گفت: اکنون در مورد صلح در افغانستان اجماع منطقه یی وجود دارد و برای نخستین بار علمای دینی ما توجیهات مذهبی دوام جنگ را به چالش کشیدند، شما از این فرصت استفاده نمایید تا صلح در افغانستان تأمین شود، ما تلاش خواهیم کرد این آتش بس تمدید گردد و زمینۀ مذاکرات فراهم شود

.رئیس جمهور خاطرنشان‌ساخت، ضمن اینکه سند صلح و همبستگی با پاکستان به امضا رسیده است، اما ما از برای احتیاط به این موافقت‌نامه خوشبین هستیم، این باید در عمل ثابت گردد که طرف مقابل در عملی‌نمودن این سند چقدر کمک خواهد کرد.

رئیس جمهور گفت، نتایج این سند را زمانی می‌توانیم سنجش و ارزیابی کنیم که بدانیم چقدر خشونت در منطقه کم و روند صلح تسریع یافته است و نیز در راستای مبارزه علیه تروریزم بین المللی و گروپ های جرمی چقدر هم‌کاری صورت گرفته است.

در نشست سران شانگهای، رهبران کشورهای عضو آن سازمان با اتفاق از پروسه صلح افغانستان و آتش بس حمایت کردند و صلح را در افغانستان برای اتصال منطقه‌یی و پیشرفت مهم دانسته و  متعهد گردیدند تا افغانستان را در رسیدن به صلح و ثبات، یاری نمایند.

در این نشست، شی جینگ پینگ رئیس جمهور چین گفت که کشورهای عضو شانگهای برای تأمین صلح و ثبات در افغانستان تعهد کامل دارند و افغانستان برای سازمان شانگهای مهم می‌باشد.

نریندرا مودی صدراعظم هند در مورد وضعیت امنیتی، تروریزم و رشد افراطیت در افغانستان ابراز نگرانی کرده از اعضای سازمان متذکره خواست که همه باید از دیدگاه رئیس جمهور غنی حمایت نمایند تا افغانستان به ثبات برسد.

صدراعظم هند با اشاره به تهدید داعش در افغانستان افزود، این گروه تروریستی قواعد و ساختارهای دموکراتیک را در افغانستان به تهدید مواجه ساخته است و ما باید در چوکات سازمان شانگهای برای جلوگیری از این تهدیدها کار نماییم.

نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان گفت، حل قضیه افغانستان برای ما مهم می‌باشد و دراین خصوص ما بی‌اعتنا بوده نمی‌توانیم. وی اضافه کرد: ما از دولت قانونی افغانستان حمایت می‌نماییم و آماده هستیم تا از طریق سازمان شانگهای با افغانستان کمک کنیم که زمینه تأمین صلح پایدار و پیشرفت در این کشور فراهم شود.

از سوی هم، رئیس جمهور قزاقستان بیان کرد که پروژه های برای آسیای جنوبی به شمول پاکستان و افغانستان تحت کار است، اما در مرحله نخست باید جنگ ختم شود تا زمینه عملی شدن این پروژه ها فراهم گردد.

ممنون حسین رئیس جمهور پاکستان از پلان صلح رئیس جمهورغنی و اعلام آتش بس حمایت کرده اضافه نمود: پاکستان در بخش صلح با افغانستان توافق کرده است و بر نتایج مثبت آن اظهار امیدواری نمود.

در عین زمان، ولادیمر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز تروریزم را خطری برای منطقه دانست و از کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای خواست که باید افغانستان را دراین عرصه همکاری نمایند.

در این میان، امام علی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان گفت: امنیت منطقه وابسته به امنیت افغانستان است، ۶۰ درصد سرحد اتحاد شوری سابق با افغانستان و تاجیکستان است و طالبان برای ما مشکلات فراوان ایجاد کرده اند. وی اضافه کرد: ما در عرصه کمک های اجتماعی و صلح با افغانستان متعهد هستیم و به همکاری های خود توسعه خواهیم بخشید.

شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبیکستان هم‌چنان گفت، ما از صلح و ثبات در افغانستان حمایت می نماییم و به همین منظور کنفرانس تاشکند را دایر نمودیم که بدون شرط، راه را برای گفتگو باز کرد، سازمان شانگهای باید از افغانستان حمایت کند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

افغان کلکین – اخبار افغانستان | مطالب روز جامعه افغانستان